İŞKUR'dan Günlük 163 TL Alabilirsiniz! İş Tecrübesi Olmayanlar ve Öğrenciler Başvuru Yapabilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İŞKUR'dan Günlük 163 TL Alabilirsiniz! İş Tecrübesi Olmayanlar ve Öğrenciler Başvuru Yapabilir

İşe ihtiyacı olanlar İEP programlarına katılabilir günlük 163 TL ile 8 saat boyunca kursa katılabilirler. Birçok meslekte başvurular açıldı. İşte detaylar...

Kamu 14 Haz 2022 16:47 6
İŞKUR'dan Günlük 163 TL Alabilirsiniz! İş Tecrübesi Olmayanlar ve Öğrenciler Başvuru Yapabilir

Başvurular İŞKUR üzerinden alınıyor, mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilerin istihdam edilmesi ve ekonomiye kazandırılmasını amaçlayan Türkiye İş Kurumu, işbaşı eğitim programları ile katkı sağlamaya devam ediyor. İşe ihtiyacı olanlar İEP programlarına katılabilir günlük 163 TL ile 8 saat boyunca kursa katılabilirler. Birçok meslekte başvurular açıldı.İşte detaylar...

Türkiye İş Kurumu, mesleki eğitim programları ile iş tecrübesi olmayan kişilere de fırsat tanımış oluyor. Meseği öğretip kariyerine katkı sağlamak ve iş bulmasına olanak sunmasının yanı sıra günlük yevmiyeler ödeyerek para kazanmasını da sağlıyor. 2022 yılının kalan bölümünde İŞKUR İEP kurslarına katılanlara kurum günlük 164 TL ödeme yapıyor. Yapılan ödemeler kişinin durumuna ve kurs programına göre değişiyor. 

İŞKUR'DAN KURS İLANI İŞSİZ HERKES KATILABİLİR

Mesleği olmayan ve meslek öğrenmek isteyen vatandaşlar İEP kurslarına katılım sağlıyorlar. Bu kurslar katılım sağlayan herkes için iş öğrenme fırsatı demek. Ayrıca kurslar istihdam garantili olabiliyor bu durumda vatandaşlar kurs süresinin sonunda daimi çalışabilecekleri bir iş imkanı da elde ediyorlar. İEP kursları hem işyerinin istediği meslek alanında personel yetiştirilmesini sağlıyor hemde işi olmayanlara iş imkanı sunuyor.

İEP kurslarına katılmak için vatandaşların temel şartları sağlamaları yeterli. Kurumun resmi sitesinde bu şartlar; Başvuru sahinin Türk vatandaşı olması, 15 yaşını tamamış olması, İŞKUR sistemine kayıtlı ve işsiz durumda olması, iş ilanı kurs ilanı açan firma sahibiyle birinci veya ikinci dereceden akraba olunmaması, emekli durumda olunmaması, programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olunmaması olarak açıklandı. 

GÜNLÜK NE KADAR ÖDEME YAPILIR?

İEP kurslarına katılanlara günlük 163 TL ödenir. Bu ödemeler normal ve işsiz durumda olan her vatandaş için geçerlidir. İşsizlik maaşı alırken kursa katılanlara günlük 88 TL ödeme yapılır. öğrenci durumda olanlara 122 TL, geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 179 TL ödenir. 

Bu duyuralara İŞKUR Açık İş Kurs Arama sayfasından ulaşabilir ve İŞKUR sayfasından giriş yaparak başvuruda bulunabilirsiniz.

KAMU PERSONEL VE MEMUR ALIMI İLANLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN;

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Karabük yok neden
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Firmalar kendi çalışanlarını iep ye gönderip kurs ilanı verilmeden kurs verdiriyorlar devletten de ücretlerini odediyorlarmis yazıklar olsun hakkımız kalsin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İzmir yok neden acaba
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Muş niye yok o kadar işsiz sayısı çok iş yok mu memleketde
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İzmir neden yok