İŞKUR'dan 65 Bin TL Hibe Desteği! Başvurular E-Devlet'ten...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İŞKUR'dan 65 Bin TL Hibe Desteği! Başvurular E-Devlet'ten...

İŞKUR tarafından bazı vatandaşlara yönelik hibe desteği verilmeye devam ediliyor. İŞKUR bazı vatandaşlara 65 Bin TL’yi bulan hibe desteği verecek. Peki bu hibe desteği kimlere yapılacak? İşte detaylar…

Ekonomi 19 Mayıs 2022 22:15 2
İŞKUR'dan 65 Bin TL Hibe Desteği! Başvurular E-Devlet'ten...

İŞKUR tarafından bazı vatandaşlara yönelik hibe desteği verilmeye devam ediliyor. İŞKUR bazı vatandaşlara 65 Bin TL’yi bulan hibe desteği verecek. Peki bu hibe desteği kimlere yapılacak? İşte detaylar…

Yapılan duyuruya göre, 65 Bin TL hibe desteği programının amacının engellilerin kendi işlerini kurmalarına yardımcı olmak. Bu kapsamda şartları karşılayan engelli vatandaşlara hibe desteği verilecek. Bu desteğin finansmanının ise engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarının toplandığı fondan karşılanacağı ilan edildi.

KİMLERİ KAPSIYOR

Başvuru yapacak olan vatandaşların mevzuatta engelli olarak kabul edilmesi gerekiyor. Mevzuata göre bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybederek iş gücü kaybı en az yüzde 40 olan ve bu durumu Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları ile belgeleyen kişiler hibe desteği başvurusu yapabilecekler.

MÜRACAAT ŞARTLARI NELERDİR?

İŞKUR’un hibe desteği programından yararlanabilmek için başvuru yapacak olan kişilerin şu şartları karşılamaları gerekiyor:

-İŞKUR’a engelli kaydı olmak
-En az yüzde 40 oranında iş gücünden yoksun olduğunu Sağlık Kurulu Raporu ile ispat etmek
-18 yaşını tamamlamış olmak
-herhangi bir şekilde emekli olmamak
-İŞKUR’a bir borcu olmamak
-Kendi üzerine kayıtlı aktif bir iş yeri olmamak
-İş yerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet ediyor olmak
-Girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak
-Kurulacak olan işe dair belgelere sahip olmak
-Kendisine vasi tayin edilmemiş olmak
-Herhangi bir icra dosyası olmaması

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

İŞKUR şartları karşılayan kişilere ne kadar hibe desteği ödemesi yapılacağını da duyurdu. Buna göre hibe desteği üç ayrı bölüme ayrılıyor. Kuruluş işlemleri desteği kapsamında 5.000 TL hibe desteği verilecek. Ardından işletme gider desteği olarak yıllık 15 Bin TL’ye kadar ödeme yapılacak. Ancak bu giderlerin belgelenmesi gerekirken alınacak olan destek toplam giderin yüzde 60’ını aşamayacak. Demirbaş desteği olarak ise 45 Bin TL hibe desteği verilecek. Toplamda 65 Bin TL hibe desteği alınabilecek.

SON BAŞVURU NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Hibe desteği başvurularının e-Devlet üzerinden online olarak yapılacağı açıklandı. Buna göre şartları karşılayan vatandaşlar 10 Haziran 2022 tarihinde saat 23:59’a kadar hibe desteği başvurularını yapabilecekler. Yapılacak olan kontrollerde projelerinde bilgi ve belge eksiklikleri olanlara bunları tamamlamaları için 30 Haziran’a kadar süre verilecek. Ardından hibe desteği onaylanarak ödeme almaya hak kazanılacak.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hastanelerde sahte rapor verdiren ekipler imha edilmeli önce.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Söylesenize 65 bin tl ile hangi işi kurabiliyorsun iş kurmak bu kadar basit mi 65 bin tl ile bir dükkanın içinde ki malzemelerine yetmez Kendine ait dükkanın olacak kira olmayacak yoksa batarsın 65 binden ayrı bir miktar da kendinin birikimi olması lazım (ki bu çok zor) birikimin olsa zaten hibeye ne gerek var