İŞKUR'dan 30 Şehirde 15 Yaşından Büyüklere İş
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İŞKUR'dan 30 Şehirde 15 Yaşından Büyüklere İş

İŞKUR üzerinden bir liste yayınlandı. Yayınlanan listede 30 şehirde farklı kadrolara personel alımı yapıldığına yer verildi.

Kamu 11 Haz 2022 13:25 0
İŞKUR'dan 30 Şehirde 15 Yaşından Büyüklere İş

İŞKUR'dan birçok şehre personel alımı başladı.

İŞKUR, kamu ve özel sektör bünyesine mezuniyet şartı olmadan ve en az ilkokul mezunu adaylar arasından personel alımı yapacağını duyurdu. Yayımlanan ilanlara baktığımızda alımların özel sektöre yapıldığı görüldü. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu personel alımının başvuru bilgilerine yer verdik.

ÖZEL SEKTÖR İLANLARI , ALIM YAPILAN KADROLAR

İŞKUR İş Başı eğitim programı ilanları kısmına baktığımızda aşağıdaki kadrolara ve şehirlere personel alımı yapıldığı görüldü:

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlana başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  • İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
  • 15 yaşını tamamlamış olmak,
  • İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,
  • Emekli olmamak,
  • Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak,
  • Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak,
  • Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak şartlarının sağlanması gerekmektedir.

MAAŞ VE ÖDEMELER

İŞKUR'un vereceği maaş ile diğer ödemeler ise şu şekilde açıklandı:

  • İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 163,59 TL, öğrencilere 122,69 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 81,80 TL,
  • Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 179,95 TL cep harçlığı ödenmektedir.
  • Genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz tarafından program süresince karşılanmaktadır.

BAŞVURU ŞEKLİ

Söz konusu personel alımlarına başvuru yapmak isteyen adayların İŞKUR esube.iskur.gov.tr adresine gitmesi gerekmektedir.

Bu sayfaya gittikten sonra karşınıza çıkan ekranda İŞ ARAYAN kısmından giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra üst menüde ONLİNE İŞLEMLER yazan sekmeyi göreceksiniz. Bu sekmede kurs ve programlar yazan kısma giderek ilanlara başvurunuzu yapabileceksiniz.

Söz konusu kurslara başvuru yapanlar, iş başında eğitime alınacak ve iş öğretilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan projede personeller hem iş meslek öğrenecek hem de işe başlayacak. 

DİĞER İLLERE DE PERSONEL ALINACAK

Bu illerin yanı sıra diğer illere de personel alımı yapılacağı açıklandı. İlanlardan haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç