İŞKUR TYP Ne Demek, TYP Numarası Nedir, Nasıl Alınır, Başvurusu Nasıl Yapılır?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İŞKUR TYP Ne Demek, TYP Numarası Nedir, Nasıl Alınır, Başvurusu Nasıl Yapılır?

İŞKUR TYP nedir? TYP başvurusu nasıl yapılıyor? TYP numarası nasıl alınır? TYP numarası nedir?

TYP 24 Ağu 2022 13:57 0
İŞKUR TYP Ne Demek, TYP Numarası Nedir, Nasıl Alınır, Başvurusu Nasıl Yapılır?

TYP ne demek? TYP numarası nasıl alınır?

İŞKUR resmi sayfasından TYP başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar, başvuruyu nasıl yapacaklarını araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda TYP hakkında detaylı bilgilere yer verdik.

ÖNCELİKLE AÇIKLAYALIM : TYP NEDİR?

İŞKUR resmi internet adresinde yapılan açıklamada TYP ile ilgili, "afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir sebeplerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında İŞKUR ile kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde düzenlenen programlardır." ifadelerine yer verildi.

TYP kapsamında alınan işçiler İŞKUR bünyesinde okullarda ve diğer kurum kuruluşlarda geçici olarak çalıştırılırlar. En fazla 9 ay çalışırlar ve işçilere asgari ücret verilir. 9 ayın sonunda iş biter.

TYP NUMARASI NEDİR?

TYP numarası , İŞKUR sayfasında iş için açılan ilanın numarasıdır. Numaraya ve başvuru ekranına aşağıdaki adımları takip ederek ulaşabilirsiniz.

Linke tıklayın. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda, aşağıdaki resimde gösterdiğimiz adımları izleyin.

Bu ekranda adımları takip ettikten sonra TYP başvuru sayfasına geleceksiniz. Burada il seçimi yaparak ARA butonuna tıklayın. Diğer kısımları doldurmanıza gerek yok.

ARA butonuna tıkladığınızda TYP ilanları aşağıda sıralanacak. Bu ilanların , aşağıdaki resimde gösterilen kısımdakli numaraları, TYP numarası oluyor:

Kadın Erkek Diğer Adaylarla BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç