İŞKUR Sağlık Bakanlığı 10 Bin İşçi Alımı Nihai Aday Listesi Açıklandı 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İŞKUR Sağlık Bakanlığı 10 Bin İşçi Alımı Nihai Aday Listesi Açıklandı 2022

İŞKUR resmi internet sayfası üzerinden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 10 bin işçi alımı için nihai listelerin belli olduğuna yer verildi. Peki nihai liste nedir? Nihai listeye nasıl bakılır? İşte detaylı bilgi.

Kamu 30 Mart 2022 17:05 0
İŞKUR Sağlık Bakanlığı 10 Bin İşçi Alımı Nihai Aday Listesi Açıklandı 2022

Son dakika: Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımında nihai listeler açıklandı. Peki nihai listeye nasıl bakarım? Nihai liste ne demek?


Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İŞKUR tarafından yapılan açıklamada 10 bin kadrolu işçi alımı için nihai listelerin belli olmaya başladığına yer verildi. KPSS şartı olmadan yapılan işçi alımında nihai listelere Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden bakılabiliyor. Biz de finans7 olarak bu yazımızda 10 bin işçi alımında nihai listelere nasıl bakacağınıza dair detaylara yer verdik.


10 BİN İŞÇİ ALIMI KADROLARI


10 bin sağlık işçisi alımında adayların aşağıdaki kadrolarda istihdam edileceğine yer verilmişti:



NİHAİ LİSTE NE DEMEK? KURA NE ZAMAN?


Yukarıdaki kadrolara yapılan personel alımı için başvurular geçen hafta alınmış ve Türkiye genelinde yüz binden fazla aday bu ilanlara başvuru yapmıştı. Başvuruların alınmasının ardından İŞKUR bugün bir açıklama yaptı ve başvurusu kabul olan, kura çekimine katılmaya hak kazanan adayların isim listelerini kamuoyu ile paylaştı. Nihai listede yer alan isimler, kura çekimine girmeye hak kazanan isimlerdir. Nihai liste, işçiliği kazananların isimleri değil, kuraya katılacakların listesidir. Nihai listedeki adaylar 6 Nisan günü kuraya alınacak Kura çekimi ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde:


Kura Yeri : ANKARA

Kura Tarihi : 06.04.2022

Kura Saat Dilimi : Gün Boyunca (09:00 - 18:00)


NİHAİ LİSTEYE NASIL BAKILIR?


Nihai listeye aşağıdaki yolu izleyerek bakabilirsiniz.


esube.iskur.gov.tr adresine gidin. Bu adreste iş arayan kısmından işkur şifreniz ve TC kimlik numaranız ile giriş yapın. Eğer İŞKUR şifrenizi hatırlamıyorsanız yandaki e Devlet şifresi ile giriş kısmından girebilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda İŞ BAŞVURULARIM yazan kısma tıklayın. Daha sonra Sağlık Bakanlığı iş başvurunuzu göreceksiniz. Aşağıdaki gibi:



Daha sonra burada yazan Nihai Aday Listesi kısmına tıklayın. Daha sonra nihai aday listesi cihaza indirilecektir.


Not: Tüm illerin nihai listeleri yayınlanmamış olabilir. Ara ara kontrol etmeniz tavsiye edilir.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç