İŞKUR, Kendi İşini Kuracak Eski Hükümlüye 75 Bin TL Hibe Verecek: İşte Başvuru Şartları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İŞKUR, Kendi İşini Kuracak Eski Hükümlüye 75 Bin TL Hibe Verecek: İşte Başvuru Şartları

İŞKUR ve CTE tarafından bir açıklama yapıldı ve kendi işini kuracak eski hükümlülere 75 bin liraya kadar destek ödemesi yapılacağına yer verildi.

Kredi 12 Nisan 2022 10:23 2
İŞKUR, Kendi İşini Kuracak Eski Hükümlüye 75 Bin TL Hibe Verecek: İşte Başvuru Şartları

Eski hükümlülere kendi işlerini kurmaları için hibe ödemesi yapılıyor.


İŞKUR ve CTE arasında bir toplantı yapıldı. Yapılan toplantıda , eski hükümlü ya da engelli çalıştırmayan işyerlerine uygulanan cezalardan gelen paralarla eski hükümlü vatandaşlara iş kurmaları için destek verileceği açıklandı. Konu ile ilgili Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sezer ve beraberindeki heyet, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünde düzenlenen, Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyon Toplantısı'na katıldı." ifadelerine yer verildi.


136 ESKİ HÜKÜMLÜYE HİBE VERİLECEK

Toplantıda eski hükümlü ve engelli personel çalıştırmayan işyerlerine cezalar kesildiği ve bu cezalardan gelen 7 milyon liraya yakın para ile 136 eski hükümlü vatandaşa iş kurmaları için destek verileceğine yer verildi. Açıklamada, "Toplantı sonucunda, 136 eski hükümlüye kendi işlerini kurmaları için toplam 6.865.044 lira kaynak tahsisi sağlanmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.


BAŞVURU DETAYLARI AÇIKLANDI

İŞKUR sayfası üzerinden yapılan son dakika açıklamasında, söz konusu destekten faydalanmaya dair detaylara yer verildi. Açıklamaya göre eski hükümlü tanımı şu şekilde yapıldı:


"Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, denetimli serbestlik kapsamında olup ilgili mevzuat kapsamında eski hükümlü kabul edilen kişiler"


NE KADAR DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK?

İŞKUR sayfasındaki detaylara baktığımızda , proje kapsamında bir kişiye , brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği sağlanacağına yer verildiği görüldü. Brüt asgari ücret 5004 TL. Bunun 15 katı ise 75 bin lira oluyor. Yani kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere 75 bin liraya kadar hibe ödemesi yapılacak.


BAŞVURU ŞEKLİ

Söz konusu proje için başvurular Başvuru Rehberinde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde hazırlanacak projeler ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine “Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Hibe Desteği” kapsamında başvuru yapılabilecek.



Söz konusu hibe desteğine başvuru yapabilmek için , hazırladığınız proje ile size en yakın İŞKUR bölge müdürlüğüne gitmeniz gerekmektedir. Başvurunuzu yaptıktan sonra projeniz değerlendirme aşamasına alınacak ve değerlendirme aşamasından sonra uygun görülürse projenizi hayata geçirmek için hibe desteği yapılacak.


Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu proje tarihi nezamana kadardır nezaman başlar nezaman biter
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu proje tarihi nezamana kadardır nezaman başlar nezaman biter