İşçilere Bayram Öncesi En Az 1550 TL İkramiye: İlave Tediyeden 618 TL Kesilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İşçilere Bayram Öncesi En Az 1550 TL İkramiye: İlave Tediyeden 618 TL Kesilecek

Yüz binlerce kamu işçisinin ilave tediye ödemesi 29 Nisan 2022 Cuma günü hesaplara yatacak. Edinilen son bilgilere göre tediyeden 618 lira kesinti yapılacak.

Kamu 28 Nisan 2022 22:37 3
İşçilere Bayram Öncesi En Az 1550 TL İkramiye: İlave Tediyeden 618 TL Kesilecek

Kamu işçilerine ilave tediye ödemesi yapılacak. İşte maaşa göre hesaplara yatacak ilave tediye ödemesi.

 

Yüz binlerce kamu işçisini ilgilendiren önemli bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 29 Nisan 2022 Cuma gününde kamu işçilerinin hesaplarına ilave tediye ödemelerinin yatacağına yer verildi. Yıllık toplamda 52 günlük ikramiye alan kamu işçileri, bunları 4 eşit taksitle alıyor. 13'er günlükten yılda toplamda 52 ilave tediye ödemesi alan kamu işçileri, ilk ilave tediye ödemesinden sonra ikincisini Cuma alacak.

 

ÜÇÜNCÜ- VE DÖRDÜNCÜ TAKSİTLERİN TARİHLERİ AÇIKLANACAK

İlave tediye ödemeleri yılda 4 defa yapılıyor. 13'er günlükten yapılan ödemelerin ilk ikisi yılın ilk 6 ayında , üç ve dördüncü taksitler ise yılın ikinci 6 ayında yapılıyor. Tarihler ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde belirtiliyor. Bu senenin ilk iki ilave tediye ödemesi için yayımlanan kararnamede 28 Ocak ile 29 Nisan tarihleri verilmişti. 28 Ocak günü ikramiyeler işçilerin ehseaplarına yatmıştı. Şimdi de ikinci ödeme için tarih geldi. 

 

HESAPLARA NE KADAR YATACAK? İŞTE MAAŞA GÖRE İLAVE TEDİYE HESAPLAMA

Bir tablo yayınlandı vei şçilere ne kadar ikramiye ödemesi yapılacağı tabloda verildi.

 

Tabloya baktığımızda 5 bin 4 lira maaş alan bir işçiye 29 Nisan 2022 günü 1550 TL 'lik ilave net tediye ödemesi yapılacak.

5 bin 250 lira maaş alan bir işçiye ise bin 626 liralık ilave tediye ödemesi yapılacak.

Maaşa göre hesaplara yatacak ödemeler şu şekilde:

Siz Ocak ayında ne kadar tediye aldınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer işçilerle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

İKRAMİYEDEN KESİNTİ

Brüt tediye miktarı 5004 lira maaş alanlar için 8 bin 673 lira olarak açıklandı. Ancak bu paranın sadece 6 bin 200 lirası işçilere verilecek. Kalan 2 bin 473 lirası kesintiye uğruyor. Vergi ve diğer kesintiler.

 

ÜÇ VE DÖRDÜNCÜ TAKSİTLER NE ZAMAN ÖDENECEK?

2'inci ilave tediye taksit ödemesinden sonra Cumhurbaşkanlığı Kararı beklenecek. Haziran ayı içinde gelmesi beklenen kararname ile diğer ilave tediye taksitlerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı belli olacak. Geçen senelerde Temmuz ile Aralık aylarında ödenen ilave tediye ödemelerinin bu sene de yine aynı tarihlerde hesaplara yatması bekleniyor. 

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Belediye işçilerinide kapsiyormu acaba
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Niye memurlarla ilgili paylaşımlar yapmıyorsunuz. Maaşlari ne kadar dir diye kimse sormuyor .
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Niye bu tedyeler alt kademedeki memurlara verilmiyor. İşçi memurdan daha fazla maaş alıyor