İşçi Maaşına Rekor Zam! En Düşük İşçi Maaşı 9 Bin 892 TL Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İşçi Maaşına Rekor Zam! En Düşük İşçi Maaşı 9 Bin 892 TL Oldu

İşçi maaşlarına zam kararı! Bergama Belediyesi yeni bir karar alındığını duyurdu.

Çalışma Hayatı 27 Tem 2022 21:04 0
İşçi Maaşına Rekor Zam! En Düşük İşçi Maaşı 9 Bin 892 TL Oldu

İşçi maaşlarına zam kararı! Bergama Belediyesi yeni bir karar alındığını duyurdu.

Asgari ücrete zam kararı alınmasının ardından birçok belediye işçi ve personel maaşlarında iyileştirmelere gitmişti. Son olarak Bergama Belediyesi de sendikalı işçilerin maaşlarına ikinci kez zam yaptı. Yapılan zam ile birlikte belediyede en düşük işçi maaşı 9 bin 892 TL olduğu açıklandı. Haber işçiler ve çalışanlar tarafından sevinçle karşılandı.

Temmuz ayında asgari ücrete zam gelmişti. Gelen zam sonrasında Bergama Belediyesi yeniden harekete geçerek bir zam kararı daha aldı. Yürürlükte Toplu İş Sözleşmesi olması rağmen işçiler için ek zam yapılmasına karar verildi.

EN DÜŞÜK MAAŞLAR BELLİ OLDU

Yapılan yeni zam ile birlikte kadrolu işçilerin en düşük maaşı 9 bin 892 TL, Beta şirketi işçilerin en düşük maaşı 8 bin 807 TL, Bakırçay şirketi işçilerinin en düşük maaşı ise 6 bin 895 TL olarak açıklandı.

İŞÇİLERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Başkan Hakan Koştu, koronavirüs pandemisi nedeniyle tüm dünyada her alanda yüksek fiyatlar görüldüğüne ve Türkiye’nin de bu durumdan etkilendiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Koronavirüs ve arkasından ortaya çıkan dalgalanmalar, Rusya-Ukrayna savaşı ile fiyatlar değişti. Alım gücü değişti. Ama hayat devam ediyor. Enflasyon sıkıntısı sadece ülkemiz ile alakalı değil, yurt dışında da biz bu durumu yakından gördük. Tüm Avrupa devletlerinde en iyi ekonomisi olandan itibaren hepsinde yüksek enflasyonlar görülüyor. Bu durum küresel bir kriz. Hep birlikte bu durumu atlatacağız. Bu durumdan en hızlı çıkan ülke biz olacağız. Türkiye’miz bütün krizlerden güçlenerek çıkmıştır. İnşallah bu ekonomik dalgalanma ve buhrandan da güçlenerek çıkacaktır. En son tahıl krizinin çözümünde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve ülkemizin rolü de büyük oldu. Aynı şekilde ekonomik krizden de tüm dünyada en hızlı sıyrılan inşallah Türkiye’miz olacaktır. Umut ediyoruz ki; buhranlar, savaşlar bitsin. Maalesef aç gözlülüğün dünyayı getirdiği hal bu. Buna rağmen Türkiye Cumhuriyeti, eski Türkiye Cumhuriyeti değil. Biz bu dertleri atlatacağız. Bu süreçte de belediyemizde işçi arkadaşlarımızı rahatlatabilmek, kazançlarını artırabilmek için elimizden geleni yapmaya bugüne kadar olduğu gibi devam edeceğiz. Ekonomik sıkıntılardan belediye olarak bizde etkileniyoruz. Gelirlerimiz, İller Bankası paylarımız olumsuz yönde etkileniyor. Bu etkilenmeler olmasaydı işçilerimizi çok çok daha iyi şartlara getirmek mümkün olabilirdi”

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç