İşçi Eksiği Çok: Camilerden İşçi Alımı Anonsları Yapıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İşçi Eksiği Çok: Camilerden İşçi Alımı Anonsları Yapıldı

Türkoğlu İlçesi'nde birçok işyerinde personel eksiği olduğu ve camilerden işçi alımı duyurusu yapıldığına yer verildi.

Haberler 4 Mayıs 2022 12:43 0
İşçi Eksiği Çok: Camilerden İşçi Alımı Anonsları Yapıldı

Maraş Türkoğlu İlçesi'nde işçi bulma sıkıntısı yaşanıyor. Gelen son dakika bilgisine göre ilçede cami hoparlörlerinden işçi alımı duyurusu yapıldığı görüldü.

2000'li yıllara kadar göç veren ilçede şimdi yaşayan genç nüfus azaldı. Bu da işçi bulma konusunda sıkıntı çıkmasına neden oluyor. Fabrikalarda işçi bulma sıkıntısı olduğu için cami hoparlörlerinden her gün işçi alımı anonsları yapılıyor. 

Konu ile ilgili yapılan açıklamada sanayi üsstü Türkoğlu sloganı ile camilerden anons yapıldığını söyledi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Türkoğlu ilçesi yıllardan beri Kahramanmaraş'a yakınlığından dolayı dezavantaj teşkil ediyor diye bir algı vardı. Biz bunu negatiften pozitife nasıl dönüştürebiliriz diye düşündük. Kahramanmaraş'taki sanayicilerimizle görüşerek iş insanlarının Türkoğlu'na yatırım yapmalarının önünü açtık. Geldiğimiz noktada Kahramanmaraş'taki sanayicimizin yatırım yapma niyeti olduğunda ilk aklına gelen şu an itibarıyla Türkoğlu." ifadelerine yer verildi. 

OSB'de 31 parselin olduğu ve şimdi yüzde 100 doluluk oranı olduğuna yer verildi. 2 bin 500 işçinin burada çalıştığını söyleyen sektör yetkilileri, Türkoğlu 2. OSB'de 5 bin işçinin çalıştığı 51 işletmenin olduğunu söyledi. Yakın zamanda fabrika sayısının 150 'ye çıkacağının belirtildiği açıklamada yeni personel alımlarının yapılacağına yer verildi. 

Buralarda ve yeni açılacak işyerlerinde çalıştırmak üzere personel alımlarına hız kazandırıldığına , camilerde işçi alımı anonslarının yapıldığına yer verildi. Yapılan anoslarda gençlerin işçi alımına başvuru yapması gerektiğine yer verildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç