İş kuracak en az ilkokul mezunu gençlere 250 bin TL verilecek: İşte başvuru
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İş kuracak en az ilkokul mezunu gençlere 250 bin TL verilecek: İşte başvuru

Yeni ekonomi yönetimi harekete geçti ve iş dünyasını canlandırmak için işyerini açacak gençlere birçok destek açıkladı. Yeni müjdelerin yolda olduğu açıklanırken yeni destekler ve detaylar yazımızda.

Kamu 8 Ağu 2023 18:03 2
İş kuracak en az ilkokul mezunu gençlere 250 bin TL verilecek: İşte başvuru

Son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Son müjde gençlere geldi. İş kuracak en az ilkokul mezunu gençlere 250 bin TL verilecek.

Gençleri sevindiren son dakika haberi geldi. Gelen haberde gençlere müjdeli haberler verildi. A Haber canlı yayınında yapılan açıklamada A Haber Muhabiri Mehmet Geçgel, Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal'ın söylediklerini aktardı.

Bal yaptığı son dakika açıklamasında gençler için yeni bir teşvik paketi açıklanacağını söyledi. Önümüzdeki birkaç günde açıklanacak vergi paketi için Bal, şu ifadeleri kullandı: "Yeni bir teşvik paketi açıklanacak. Birkaç gün içinde bunun detayları netleşir diye umuyoruz ama sızan kulis bilgilerinden anladığımız kadarıyla bir kere 29 yaşına kadarki gençleri kapsayacak genel olarak"

HANGİ MÜJDELER GELECEK?

Gelen son bilgilere göre devlet, gençlere iş kurmaları durumunda aşağıdaki destekleri sağlayacak:

- 3 yıl vergi ödemesi olmayacak. (En fazla)

- 1 yıl sigorta primi ödenmeyecek(Bağ-Kur) Bu da 2023 hesabına göre 48 bin lira civarında.

- Sigorta desteği en az 55 bin TL seviyesinde olacak.

- Vergi desteği 75 bin TL'den 150 bin TL'ye çıkarıldı. Vergiden muaf olacak.

- Şirket ortaksa vergi teşviki için şirketin tüm ortakları şartları sağlayacak.

ŞARTLAR NELER?

3 tane ortak varsa 2 tanesi 29 yaşından küçük ama 1 tanesi 33 yaşında o zaman tamamı kapsam dışına çıkıyor.

- Genç girişimci kazanç istisna belgesi almış olması gerekecek.

- Aile şirketleri kasam dışı olacak.

- Bunlar şu ana kadarki kulis bilgilerinden aldığımız detaylar. Ama bunun devamında birkaç gün içinde diğer detaylar da netleşir diye düşünüyorum.

İŞ KURACAK GENÇLERE 350 BİN TL VERİLECEK

Halkbank tarafından yayınlanan genç girişimci paketi ise 35 yaş şartı ile gençlere sunuluyor. Söz konusu destek kapsamında gençlere iş kurmaları için 1 yıl geri ödemesiz 350 bin liralık destek kredisi verileceği bildirildi. Halkbank Kobi tarfından verilen söz konusu finans desteğinde başvuru bilgilerine şu şekilde yer verildi:

"Üniversitelerin yüksekokul veya fakültelerinden mezun, mezun olduğu bölümle ilgili herhangi bir iş tecrübesi bulunmayan ve bu alanda kendi işini kurmak isteyen veya kendi işini kurmuş olan 35 yaşını aşmamış girişimciler hedef kitlemizdir.

Örneğin; eczacılık fakültesini bitiren yeni mezun bir eczacının eczane, hukuk fakültesini bitiren yeni mezun bir avukatın hukuk bürosu, diş hekimliği fakültesini bitiren yeni mezun bir diş doktorunun muayenehane, anaokulu öğretmenliği mezununun anaokulu, mimarlık fakültesi mezununun mimarlık bürosu açmak istemesi gibi.

Kredi Limiti: 350.000 TL"

EN AZ İLKOKUL MEZUNLARINA 250 BİN TL VERİLECEK

Bunun yanı sıra 45 yaş şartı ile en az ilkokul mezunlarına iş kurmaları için 250 bin TL'lik kredi veriliyor. 1 yıl geri ödemesiz verilen iş kurma kredisinin detayları şu şekilde:

"Bir iş fikrine dayalı olarak kendi işini kurmak isteyen/kurmuş olan, bu iş ile ilgili faaliyeti yürütme yeteneğine ve tecrübesine sahip olduğu kanaati edinilen girişimciler hedef kitlemizdir. Halk Girişimci Kredisi’nden;

En az ilkokul mezunu,
45 yaşını aşmamış olan girişimciler yararlanabilecektir.
Girişimcinin gazi, şehit/gazi yakını veya engelli olması durumunda yaş şartı 55 olarak uygulanacaktır. (45 yaşını aşmış girişimcilerin başvuruları yalnızca standart başvuru süreci -şube kanalı- ile alınabilecektir.)
Örneğin;konfeksiyon sektöründe uzun yıllar faaliyet gösteren satış yetkilisinin kendi iş yerini kurması gibi.

Kredi Limiti: 250.000 TL"

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Halkbank tarafından verilen söz konusu destek kredilerine başvurular internet üzerinden yapılabiliyor. Başvuru yapacak vatandaşların aşağıdaki videoda belirtildiği gibi müracaatını yapması gerekmektedir:

Kadın erkek adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Neden yaş küçük büyük olanlarada verseniz çok iyi olur bence
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Faizsiz mi