İş ilanı sayısı her geçen gün artıyor: 17 bin TL maaşla şoför bulunamıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İş ilanı sayısı her geçen gün artıyor: 17 bin TL maaşla şoför bulunamıyor

17 bin TL maaşla çalıştırılacak şoför bulunamıyor. Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan'ın açıklaması yazımızda.

İş İlanları 13 Mayıs 2023 10:26 4
İş ilanı sayısı her geçen gün artıyor: 17 bin TL maaşla şoför bulunamıyor

17 bin TL maaşla çalışacak şoför bulamıyorlar.

Antalya'da turizm sezonu açıldı. Sezonun açılması ile birlikte şehre gelen turist sayısında artışlar oldu. Turist sayısının artması ile birlikte şoför ihtiyacı her geçen gün azalıyor. Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan yaptığı son dakika açıklamasında şoför ihtiyacının daha da arttığını, 17 bin TL maaş vermelerine rağmen şoför bulamadıklarını söyledi.

Arslan yaptığı açıklamada, "Şu an pandemiden sonra ciddi bir yolcu kaybımız var. 380 bin yolcu taşırken, 260 bin yolcu taşıyoruz. O zamanlarda 450 araçla hizmet ederken, şu anda 300 aracımız hizmet veriyor. 180 tane otobüsümüz ise çalışmıyor. Şoförlerimiz tır şoförlüğü yapmaya başladı. Orada çalışma şartları ve maaşların daha iyi olduğu görünüyor. Bu süreçle ilgili büyükşehir belediyemiz ile ilgili iş garantili şoför yetiştirilmesi konusunda bir görüş birliğine vardık. Bu şekilde giderse turizm sezonunun da açılması ile yaz döneminde çalışan 300 olan araç sayısı 200’e düşecek. Her yaz döneminde olduğu gibi şimdiden turizme geçen arkadaşlarımız var" ifadelerini kullandı.

MAAŞ

Maaş miktarı hakkında açıklama yapan Arslan, gerektiğinde daha fazla maaş verebileceklerini söyleyerek, "Aylık bir otobüsümüzün maliyeti 135 bin TL. Şoförlerimize şu an 17 bin TL maaş veriyoruz. Toplam maliyeti 25 bin TL’yi buluyor. Sürdürülebilirliği sağlamak için maaşları yükseltmemiz lazım. Özellikle tırlarda çalışan şoförleri, kendi sektörümüze çekmek istiyoruz. Burada en kötü şartlarla aracımız 200 bin TL ciro yapmalı ki biz de şoför arkadaşlarımıza 20 bin TL maaş verelim. Bu işi çözmemiz lazım. Seçimlerin ardından bu işin çözüleceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Son günlerde bazı şoförler ile yolcular arasında tartışma çıkması konusuna değinen Arslan, "İnsanlar o gün bir tek kendisini gergin hissediyor. Herkesin gergin olduğu bir dönem vardır. Zaten şoförümüz de o gün gergin olabilir. 600 şoförün içerisinde örnek vereyim bugün mesela 60'ı gerginlik yaşamış olabilir. Bunu karşılıklı saygı sevgi içerisinde çözmemiz gerekir. Şoför arkadaşlarımızı küçümseyerek bir yere varamayız. O da sonuç itibariyle insandır. Onlara da saygı göstermemiz gerekir" ifadelerini kullandı.

TAŞIMAYA ZAM GELECEK Mİ?

17 bin liranın Türkiye şartlarında düşük olmadığını, yüksek de olmadığını söyleyen Arslan, ulaşıma zammın gündemde olmadığını söyleyerek, "180 adet otobüsümüz çalışmıyor, en az 500 şoför ihtiyacımız var. 17 bin TL maaş veriyoruz. Türkiye şartlarında çok düşük de değil, çok yüksek de değil. Pandemiden sonra insanlar kendi araçlarına yöneldi. Taksi kültürü arttı, duraklarda artık taksi yok. İnsanlar duraklarda taksi bulamıyor. Şu anda ulaşıma bir zam gündemimizde yok" dedi.

KPSS haberlerinden memur alımlarından polis asker alımlarından, son dakika haberlerinden gündem haberlerinden, iş ilanlarından haberdar olmak için finans7.com'ı takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Düne kadar kotuleyip karalyop insan yerine konmayan şoförleri gidin yurt dışından getirin artık. Geçmiş ola.
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Dört günlük tatile 20.000 lira fiyat alsın oteller. Minumum rakam bide bu. Şöfere 17 bin aylık maaş. Daha çok ararsınız bu kafayla şöför siz. Antalya'nın pahalılığında adam ev geçindiriyor. Çalışan nesil değiştide çalıştıran nesil aynı. Siz iş adamları hala 80lerdeki 90 lardaki tecavüz et yine çalışır mantığında ki işçiler var sanıyorsunuz. Artık işçi ben batıyorsam sende batacaksın modunda bunu bi anlayın artık....
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Başvuru nasıl yapılıyor
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Sayın başkan birazda şöförleri düşünse günde 9 saat arac kullanması gereken şöför saat 3 te 4 te direksiyona geciyor gece yarısına kadar çalıştırırken ve üstünde kendisine uyumaya dinlenmeye yer bile verilmiyorken şöför nasıl gelip calışsın acaba orada calışma saatleri düzelmiyene kadar şöför eksikliği cekilir malesef çünkü şöförlerde birer insan uyumaya dinlenmeye ihtiyacı var