İŞ Bankası'nın Konut Kredisi Faizleri Değişti! İşte 1 Milyon TL'nin Geri Ödemesi!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İŞ Bankası'nın Konut Kredisi Faizleri Değişti! İşte 1 Milyon TL'nin Geri Ödemesi!

Kredi kullanarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, en uygun faiz oranını araştırmaya devam ediyor! İşte İŞ Bankası'nın 1 milyon TL'lik konut kredisi ve detaylar...

Kredi 20 Nisan 2024 22:15 1
İŞ Bankası'nın Konut Kredisi Faizleri Değişti! İşte 1 Milyon TL'nin Geri Ödemesi!

Konut sahibi olmak isteyenler konut kredileri hakkında araştırmalara devam ediyorlar. Kredi imkanlarını değerlendirenler uygun faizli kredi bulduklarında bütçelerini de değerlendirerek konut satın alabiliyorlar. Bundan dolayı konut kredileri sürekli olarak sorgulandığı için harekete geçmek için hazır bekleyen çok büyük bir talep bulunuyor. Bu talebi harekete geçirmek için ise İş Bankası tarafından konut kredisi faizin değişiklik yapıldı.

Ev Satışı Nasıl Yapılır? - Emlakjet Haberleri

İŞ BANKASI KONUT KREDİSİ KAMPANYASININ KOŞULLARI NELERDİR?

İş Bankası müşterileri bankalarına başvuru yaptıklarında konut kredisi çekme imkanı bulabiliyorlar. Bu kredinin koşulları banka tarafından açıklanırken bazı keskin kurallar çerçevesinde müşterilere konut finansmanı verilerek ev sahibi olmalarının önü açılıyor.

İş Bankası konut kredisi için uygulanan faizi yüzde 3,15 seviyesine düşürdü. Bu aylık faiz ile konut kredisi veren İş Bankası şu anda çoğu bankadan daha düşük bir faiz ile kredi imkanı sağlıyor. Konut kredisi için yüksek bir oran olsa da diğer bankaların kredi maliyetleri düşünüldüğünde kredi ile konut alınmaya karar verildiğinde bunu İş Bankası'ndan çekmek büyük bir avantaj sağlıyor.

Ev Satarken Para Nasıl Alınmalı? | Ev Satışında Ödeme Yöntemleri

Bankaların tamamı için geçerli olan konut kredisi azami vade kuralı İş Bankası'nda da uygulanıyor. Bunun için müşteriler en fazla 120 aya kadar vade ile konut kredisi çekebiliyorlar. 10 yıllık vade kuralını BDDK belirlediği için zorunlu olarak uygulanıyor. Daha düşük vade süresi için konut kredisi çekmenin önünde herhangi bir engel bulunmuyor. Ancak o zaman da kredi taksitlerinin tutarı yüksek olacağı için pek tercih edilmiyorlar.

İş Bankası müşterileri konut kredisi kullanmak için başvuru yaptıklarında banka müşterinin satın alacağı konuta ipotek koyuyor ve kredi borcu kapanmadan bankadan habersizce bu konutun satışına izin vermiyor. Kredi borcu kapandığında ise bu ipotek kaldırılıyor. Banka bu şekilde verdiği krediyi güvence altına alıyor.

1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

is-bankasi.jpg

İş Bankası'ndan 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi çekilmek istendiğinde kredi maliyet hesaplaması aylık yüzde 3,15 oranında faiz ile yapılıyor. Bu şekilde yapılan hesaplamaya göre 1 Milyon TL konut kredisinin aylık taksiti 32.280 TL oluyor.

Tüm kredi kampanyalarından anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 18 Gün Önce
Böyle bır faiz uygulaması varmı 1e 3 koyuyorlar