İŞ Bankası'ndan 900.000 TL Konut Kredisi Kampanyası!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İŞ Bankası'ndan 900.000 TL Konut Kredisi Kampanyası!

Günümüz ekonomisinde ev almak için artık kredi kullanmak neredeyse şart oldu. İşte İŞ Bankası'nın kredi kampanyası ve detaylar...

Kredi 11 Haz 2024 15:14 0
İŞ Bankası'ndan 900.000 TL Konut Kredisi Kampanyası!

Konut kredisi çekerek ev sahibi olmanın yollarını arayanlar bankaların konut kredisi maliyetlerini araştırmaya devam ediyorlar. Konut kredisi için koşullar oldukça farklı bir noktaya geldi. Geçmiş dönem kullanılan konut kredileri ile bugünkü konut kredileri arasında oldukça büyük farklılıklar bulunuyor.

Ev Satış İşlemleri Kaç Gün Sürer? | Hepsiemlak | Emlak Yaşam

Geçmiş yıllarda konut kredisi çekerek insanlar satın alacakları evin fiyatının önemli bir kısmını bu kredi ile temin edebiliyordular. Bugün ise konut kredisi alarak sadece evin fiyatının bir kısmı elde edilebiliyor. Konut kredisinde limit yükseldikçe ödenmesi gereken taksit de artıyor. Bu taksitler ödeme gücünü aşınca kimse konut kredisi çekmeyi aklına getirmiyor. Onun yerine belirli bir birikime sahip olanlar sadece konut fiyatının küçük bir kısmını kredi olarak bankalardan alıyorlar.

İŞ BANKASI KONUT KREDİSİ KAMPANYASI!

Konut kredisi denildiğinde son dönemlerde akıllara sadece İş Bankası geliyor. İş Bankası'nın uygulamış olduğu konut kredisi maliyet politikası ile müşteriler piyasaya göre avantajlı maliyetlerle bu krediyi temin edebiliyorlar. Bu da İş Bankası'na olan konut kredisi taleplerini artırıyor.

İş Bankası müşterileri bankalarına konut kredisi başvurusunda bulunmaları durumunda aylık yüzde 3,05 oranında faiz ile bu krediyi çekebiliyorlar. Diğer bankalarda böyle bir oranı bulmanın imkanı bulunmuyor. Konut kredileri az sayıda özel banka haricinde yüzde 4'ün üzerinde faizlerle veriliyor.

Ev Satışı Nasıl Yapılır? - Emlakjet Haberleri

Konut kredisinde uzun vadenin oldukça büyük bir önemi var. Belki uzun vadeli konut kredilerinde daha fazla faiz maliyeti çıkıyor ama ödenecek aylık taksit tutarı kısa vadeli kredilere göre daha düşük tutarlarda olabiliyor. Özellikle ödeme güçlüğü yaşanan bir dönemde insanlar konut kredisinde azami vade sürelerinde kredi kullanımı gerçekleştiriyorlar. Bu çerçevede de BDDK'nın belirlediği 120 aya kadar vade imkanı çok daha fazla kullanılıyor.

900.000 TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

is-bankasi.jpg

İş Bankası'ndan 120 ay vadeli 900.000 TL konut kredisi çekilmesi durumunda müşteriler bankaya aylık 28.216 TL tutarında taksit ödemesi yapıyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti ise 3,3 Milyon TL'yi buluyor. Bu tutarda konut kredisi kullanımında yaklaşık olarak 30.000 TL kadar masraf çıkıyor.

Tüm kredi kampanyalarından anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç