İŞ Bankası'ndan 1.5 Milyon TL'lik Konut Kredisi Müjdesi!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İŞ Bankası'ndan 1.5 Milyon TL'lik Konut Kredisi Müjdesi!

İŞ Bankası, kredi fırsatlarını duyurmaya devam ediyor! Açıklanan son kampanyaya göre; İŞ Bankası, 1.5 milyon TL konut kredisi verecek! İşte kredinin ve haberin detayları...

Kredi 10 Ara 2023 0
İŞ Bankası'ndan 1.5 Milyon TL'lik Konut Kredisi Müjdesi!

Türkiye’de konut kredisi talepleri her dönem yüksek olmuştur. Şu anda da çok yüksek bir konut kredisi talebi bulunuyor. Ancak kredi maliyetlerinin fazla olmasından dolayı konut kredisi kullanımı tarihi dip seviyelerde bulunuyor. Uygun maliyetli konut kredisi bulabilenler ise yoğun bir şekilde konut kredisi ile ev satın almayı tercih edebiliyorlar. Faiz politikasından ve enflasyon ile mücadeleden dolayı konut kredilerinin geri planda kaldığı bir dönemden geçiliyor.

Konut Kredisi | Konut / Gayrimenkul | Krediler | Bireysel | Ziraat Bankası

KONUT FİYATLARININ YÜKSELMESİ İSTENMİYOR

Ekonomi yönetimi için enflasyon ile mücadele çok önemli olarak görülüyor. Enflasyon ile faiz dengesini sağlamak için büyük çaba sarf edilirken konut satışlarının yoğun olması pek tercih edilmiyor. Satışlar artınca konut fiyatları da artacağı için bir tür soğutma tedbirleri uygulanıyor. Böylece talep enflasyonu da dizginleniyor. Ayrıca konut fiyatlarının yükselmesinin kira fiyatlarını da yükselteceği için enflasyon ile mücadelede çok önemli bir yere sahip.

İŞ BANKASI KONUT KREDİSİ KAMPANYASI FARK YARATIYOR

Şu anda bankalar arasında en düşük faiz maliyeti ile konut kredisi imkanı sağlayan banka İş Bankası oluyor. Ev satın almak isteyenler İş Bankası’na başvurmaları durumunda bu imkandan yararlanabiliyorlar. Ancak bu konut kredisinin de bir maliyeti var. Piyasaya göre düşük ama bütçeleri zorlayacak bir faiz maliyeti ile karşılaşılıyor.

En Uygun Konut Kredisi Mi Faizsiz Ev Alma Yöntemi Mi?

İş Bankası müşterileri aylık yüzde 2,87 oranında faiz ile konut kredisi çekebiliyorlar. Bu faiz oranı ile konut kredisi verebilen banka şu anda bulunmuyor. Kamu bankaları ile faiz maliyetleri ile İş Bankası’nın yanına bile yaklaşamıyorlar. İş Bankası ise ev sahibi olma hayali kuranların hayallerini bu maliyeti göze almaları şartıyla gerçeğe dönüştürüyor.

İş Bankası’ndan konut kredisi kullanılması durumunda en fazla 10 yıla kadar vade yapılabiliyor. 120 ay vadeli olarak kullandırılan konut kredileri için bu azami vade süresi aynı zamanda kanuni sınırlama oluyor. Bankalar bu vade süresinin altına inebiliyorlar ama üzerine çıkamıyorlar.

1,5 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

konut-kredisi.jpg

İş Bankası müşterileri 120 ay vadeli 1,5 Milyon TL konut kredisi kullanmaları durumunda ödemeleri gereken kredi taksiti 44.543 TL oluyor. Bu kredinin toplam maliyeti ise 5,3 Milyon TL'yi buluyor.

Tüm kredi kampanyalarından anında haberdar olmak için; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç