İş Bankası Genel Müdürü: Kredi Ucuz Ama Erişim Yok
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İş Bankası Genel Müdürü: Kredi Ucuz Ama Erişim Yok

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran yaptığı son açıklamada finansmana erişim sıkıntılarına değindi.

Kredi 31 Ekim 2022 13:23 1
İş Bankası Genel Müdürü: Kredi Ucuz Ama Erişim Yok

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran yaptığı açıklamasında krediye erişimde yaşanan sıkıntılara değindi ve "Eğer kredi ucuzlamasına rağmen krediye erişim güçleşiyorsa bunun kimseye bir faydası yoktur. Amacımız krediyi erişilebilir kılmak, bunu yatırıma döndürmekse bu konuda sorunlarımız olduğunu ifade edeyim" ifadelerini kullandı.

2. Finansın Geleceği Zirvesi'ne katılan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, burada kürsüye geçti ve bazı açıklamalarda bulundu. Aran yaptığı açıklamada büyümenin sürekli ve sağlıklı olarak devam etmesi için kredilendirmenin seçici yapılıyor olması ve verimli şekilde yapılacak yatırımlara finansman sağlanması gerektiğini söyledi. Aran açıklamasında "Bunun mümkün olmadığı durumlarda banka kredileriyle bankacılık sektörüyle büyüme arasındaki ilişki zayıflamaktadır" ifadelerini kullandı.

Devam eden politikalar nedeniyle bankacılıkta risklerin artmaya devam ettiğinin altını çizen Aran "Yeni Ekonomi Modeli'nin öngördüğü büyüme ve istihdamdan yana net tercih belirtilen ve bunu destekleyen politikalardan bahsetmiyorum. Tam tersine bu politikanın uygulanmasını da engelleyen makro ihtiyati tedbirleri kast ediyorum"

"FAİZ İNDİRİMİ, EĞER KREDİYE ULAŞABİLİYORSANIZ İŞE YARAR"

"Alınan tedbirlerle beraber Yeni Ekonomi Modeli'nin desteklediği sektörleri bile destekleyemeyecek noktaya geldik. Faiz indirimi krediye daha ucuza erişebiliyorsanız işe yarar. Eğer kredi ucuzlamasına rağmen krediye erişim güçleşiyorsa bunun kimseye bir faydası yoktur. Amacımız krediyi erişilebilir kılmak, bunu yatırıma döndürmekse bu konuda sorunlarımız olduğunu ifade edeyim." dedi.

İş Bankası Genel Müdürü sözlerinin devamında kendi hedeflerinin salt büyüme değil sürdürülebilir kalkınmaya destek olmak olduğunu söyledi. 

Bir açıklama da Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ'dan geldi. Baştuğ açıklamasında bankalar olarak büyümenin finanse edilecek güçte olduklarını söyledi. Baştuğ, yatırımların artması için enflasyonsuz ortamda sağlıklı büyüme olması gerektiğini söyledi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Vade süresi uzamalı