İş Arayanlara, Ev Hanımlarına, Emekli ve İşçilere 750 TL: Başvuru e Devlet'ten Başlıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İş Arayanlara, Ev Hanımlarına, Emekli ve İşçilere 750 TL: Başvuru e Devlet'ten Başlıyor

İş arayanlara, emeklilere ve işçilere sosyal yardım ödemesi yapılacak. Söz konusu yardım için başvurular başlıyor.

Haberler 19 Haz 2022 12:23 11
İş Arayanlara, Ev Hanımlarına, Emekli ve İşçilere 750 TL: Başvuru e Devlet'ten Başlıyor

İşsizlere, işçi ve emeklilere 750 TL başvurusu başlıyor.

Aile Destek Paketi kapsamında Kurban Bayramı'ndan önce vatandaşların hesaplarına 750 TL'ye kadar para yatırılacak ve destek almaya hak kazanan vatandaşlara 1 sene boyunca bu para verilecek. Konu ile ilgili açıklamalar hükümet kanadından geldi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

İlk açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Türkiye Aile Destek Paketini başlatıyoruz" dedi ve söz konusu program kapsamında vatandaşlara 1 sene içinde 15 milyar liralık yardım yapılacağını söyledi. 

Erdoğan açıklamasında , "Türkiye Aile Desteği programı ile Ekonomik olarak dezavantajlı, ancak mevcut programlardan yararlanamayan kesime yönelik 15 milyar liralık yeni bir paketi daha devreye alıyoruz." dedi. Açıklama aşağıdaki videonun 37'inci dakikasından sonra geldi. 

1 SENE BOYUNCA VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma Bakanlığı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sarıeroğlu yaptıkları açıklamada , söz konusu ödemenin 1 sene boyunca yapılacağını bildirdi. İlk ödeme ise bayramdan önce hesaplara yatacak. 

Daha sonraki ödemeler de vatandaşların aynı şekilde hesaplarına yatacak. 

BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Söz konusu açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan, dar gelirlilere, yardıma ihtiyacı olanlara, geçim sıkıntısı olanlara 300 lira ile 750 lira arasında para verileceğini söyledi. Bu kapsamda işsizlere, emeklilere, düşük gelirle çalışan işçilere destek verilecek. 

Programa başvurular ise 2 şekilde olacak. Bunlardan ilkinde vatandaşların il ve ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek başvurusunu yapması gerekmektedir. 

Başvuru için ikinci yol ise E DEVLET. 20 Haziran günü e Devlet kapısı üzerinden başvuru formu yayınlanacak ve söz konusu formu dolduranlar değerlendirmeye alınacak. Değerlendirmeye alınanlardan başvuru sonucu olumlu olanlara Kurban Bayramı'ndan ömce destek ödemesi yapılacak. 

E DEVLET'TEN BAŞVURU EKRANI

E Devlet kapısı üzerindne başvuru formu yayınlandığında bildirimle haberdar olmak istiyorsanız mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin. Başvuru formu yayımlandığında takipçilerimizle bildirimle haber vereceğiz.

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

GÜNCELLEME: 20 HAZİRAN 2022 

Henüz başvuru ekranı açılmadı. Açılınca paylaşacağız. Bildirmle haberdar olmak için uygulamamızı yukarıdaki linklerden indirin.

KURBAN ÖNCESİ GIDA YARDIMI BAŞLADI

Kurban Bayramı'ndan önce devletten gıda yardımı başladı. Söz konusu başvurunun detaylarına gitmek için lütfen TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com 

Yorumlar (11)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
E devletten olmaz mı olursa ne diye yapacagiz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bunu da pandemi yardımlarında olduğu gibi adam seçerek yaparlar. Boşuna heveslenmeyin yandaş harici üç kuruş alamıyor bunlardan.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yukarıdaki haber de metin sonunda henüz başvuru erişime açılmadı bilgisi var daha başvurular başlamamış bilginiz olsun arkadaşlar.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Link bulan var mi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Başvuru başladımı