İş Arayanlara Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İyi Haber: 5 Bin TL Maaşla İş
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İş Arayanlara Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İyi Haber: 5 Bin TL Maaşla İş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir son dakika açıklamasında bulundu ve iş arayan vatandaşlara iyi haber verdi. Erdoğan açıklamasında yeni projeyi duyurdu.

Çalışma Hayatı 12 Nisan 2022 20:41 25
İş Arayanlara Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İyi Haber: 5 Bin TL Maaşla İş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan iş arayan vatandaşlara iyi haber.


Bugün düzenlenen kabine toplantısından sonra kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine doğru emin adımlarla gittiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra 2053 hedeflerinin de hayata geçirileceğini söyledi.


Kabinede alınan yeni kararlara ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş arayan personelleri ilgilendiren önemli bir kararı da kamuoyu ile paylaştı. Önceki gün açıklanan işsizlik rakamlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gün geçtikçe işsizliğin düştüğünü, işsizliğin daha da düşeceğini söyledi. Yeni yürürlüğe konulacak adımlarla birlikte personel alımlarının daha da artacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, işverenlere seslendi. İşverenlerin yeni proje kapsamında personel alımları yapmasını isteyen Erdoğan, söz konusu projeyi şu şekilde aktardı:


"İşbaşı eğitim programı kapsamında, mevcut çalışanlarının üzerine alacakları her işçinin 3 veya 6 ay boyunca tüm ücretlerini ve destek primlerini Çalışma Bakanlığımız karşılayacak."


EN BÜYÜK SORUN ÇÖZÜLDÜ

İşbaşı eğitim kapsamında yapılan personel alımında normalde adayların giderleri İŞKUR tarafından karşılanıyor ve 3-6 ay geçince işveren bu personelleri işten çıkarıyordu. Tabir yerindeyse bedava işgücünden faydalanıyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni sisteme göre bu personellerin en az 1-2 yıl çalıştırılması zorunlu olacak.


İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI İLANLARI GELİYOR

İşbaşı eğitim programları ile İŞKUR üzerinden personel alımları yapılacak. Özel sektör bünyesine yapılacak personel alımında adaylar en az 1 ya da 2 yıl çalıştırılacaklar.


İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI NEDİR? BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İşbaşı eğitim programına başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekecek:

"İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak

15 yaşını tamamlamış olmak

İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak

Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak

Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak

İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak

Emekli olmamak

Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak."


VERİLECEK MAAŞ

Cumhurbaşkanı, 6 aya kadar personelin giderlerinin Çalışma Bakanlığı Türkiye İş Kurumu tarafından karşılanacağını söylemişti. İŞKUR tarafından yapılan açıklamada ödeme miktarları şu şekilde paylaşıldı:


  • İş arayan statüsündeki vatandaşlara günlük 163,59 TL, öğrencilere 122,69 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 81,80 TL,
  • Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 179,95 TL cep harçlığı ödenmektedir.
  • Genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz tarafından program süresince karşılanmaktadır.


Siz de aşağıdaki yorum kısmından ilan beklediğiniz şehirleri yazabilirsiniz.


BAŞVURULAR NASIL?

Güncel ilanlara baktığımızda Antalya'da Hemşire ve Tıbbi Sekreter alımı yapıldığı görüldü. Sadece 2 ilan var. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından işverenlerin harekete geçmesi ve bu program kapsamında personel alımı yapması bekleniyor. İlanlar geldiğinde finans7.com olarak takipçilerimizle paylaşacağız. Bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (25)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Samsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Erzurum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şanliurfa
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Adana Aladağ
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Adana Aladağ