İrfan Üstündağ Elazığ Müftüsü Oldu: Kimdir , Nerelidir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İrfan Üstündağ Elazığ Müftüsü Oldu: Kimdir , Nerelidir?

Elazığ Müfütsü görevine İrfan Üstündağ'ın ataması yapıldı. PEki Üstündağ kimdir , nerelidir?

Yaşam 12 Kasım 2022 00:53 0
İrfan Üstündağ Elazığ Müftüsü Oldu: Kimdir , Nerelidir?

Elazığ İl Müfütüsü İrfan Üstündağ kimdir?

Elazığ'dan son dakika haberi geldi. Gelen son dakika bilgisinde Elazığ İl Müftüsü görevine İrfan Üstündağ'ın atamasının yapıldığı görüldü. Söz konusu karar 12 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazete sayısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlandı. Peki Elazığ'un yeni müfütüs ÜStündağ kimdir?

1970 yılında Erzincan/ Refahiye'de doğdu. İlkokulu kendi köyünde, orta ve liseyi Erzincan İmam Hatip Lisesinde bitirdi ve daha sonra 1993 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 1994-1995 yıllarında askerlik görevini yaptı.

1995 yılında İstanbul Sultanbeyli Kız Meslek Lisesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak göreve başladı. Üç yıllık öğretmenlik yaptıktan sonra 1998 yılında kurumlar arası nakil yoluyla Diyanet İşleri Başkanlığına geçti ve Şemdinli İlçe Müftülüğüne İlçe Müftüsü olarak atandı.

2004 yılanda aynı Eğitim Merkezinden mezun oldu ve akabinde bir müddet Konya İl Müftülüğünde vaizlik yaptı.

2004 yılı Kasım ayındı Edirne İli Lalapaşa İlçe Müftülüğü görevine atandı.

2009 yılı Mart ayında İstanbul İl Müftü yardımcılığı görevine atandı. Aralık 2012’de Fatih İlçe Müftülüğü görevine başladı.

“Kur'an-ı Kerim'de Su Kavramı” isimli teziyle Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde lisansüstü eğitimini tamamladı. Mart 2017’de Büyükçekmece Müftüsü olarak göreve başladı.

Haziran 2021’de Kocaeli Kartepe Müftülüğüne atandı. Bugün ise Elazığ İl Müftüsü oldu.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç