İran'dan Son Dakika: Protestoların Simge İsmi Hadis Najafi Öldürüldü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İran'dan Son Dakika: Protestoların Simge İsmi Hadis Najafi Öldürüldü

Son dakika haberi: İran'da protestoların simge ismi haline gelen Hadis Najafi , polis tarafından öldürüldü.

Dünya 25 Eylül 2022 21:59 0
İran'dan Son Dakika: Protestoların Simge İsmi Hadis Najafi Öldürüldü

Son dakika haberi: İran'da bir kişi daha öldürüldü.

İran'da başlayan protestolarda şiddet ve doz her geçen gün artıyor. Mahsa Emini'nin "başörtüsü kurallarına uymadığı" nedeniyle gözaltına alınması, dövülmesi ve ardından hayatını kaybetmesi sonrası ülke genelinde başlayan protestoların dozu artarken İran hükümetinin protestoculara karşı şiddet dozu da gittikçe artıyor.

Sokaklarda hareketlilik devam ederken önce başkent Tahran'da başlayan protestolar , kısa sürede ülke geneline yayıldı. Protestolar dünya gündemine yayılmışken bir son dakika haberi daha geldi. Protestoların simge ismi 6 kurşunla öldürüldü.

MAHSA EMİNİ 13 EYLÜL'DE GÖZALTINA ALINDI, 3 GÜN SONRA HAYATININ KAYBETMİŞTİ

İran Başkenti Tahran'da 13 Eylül'de ahlak polisi tarafından başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle gözaltına alınan 22 yaşındaki Mahsa Amini, 16 Eylül'de hayatını kaybetti. Genç kadının vefatı sonrası ahlak polislerine ve ülkedeki zorunlu başörtüsü uygulamasına karşı ciddi protestolar başladı.

Mahsa Amini'nin vefatından sonra başlayan protestoların simge isimleri haline gelen 20 yaşındaki Hadis Najafi, polis tarafından vuruldu ve öldürüldü. 

6 KURŞUNLA ÖLDÜRDÜLER

Bölgeden gelen son dakika bilgilerine göre Hadis Najafi'nin 6 kurşunla katledildiği bildirilirken Najafi, saçlarını topladığı görüntülerde eylemlerin önde gelen isimlerinden olmuş ve bu görüntüsü ile simge isimlerden olmuştu.Najafi'nin fotoğrafları ve videoları sosyal medya üzerinden çokça paylaşıldı.

Bu olay protestoların şiddetini daha da arttırdı. Polisin müdahalesi de daha da sertleşti.

Finans7.com |Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç