İran Parlamentosu Onayladı: 15 Bin Kişi İdam Edilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İran Parlamentosu Onayladı: 15 Bin Kişi İdam Edilecek

İran Parlamentosu flaş bir karara imza attı ve protestolara katılanların idam edilmesini onayladı.

Dünya 9 Kasım 2022 09:34 0
İran Parlamentosu Onayladı: 15 Bin Kişi İdam Edilecek

İran'da 15 bin kişi hakkında idam kararı.

İran'da geçen aylarda MAhsa Amini'nin öldürülmesinden sonra ülke genelinde başlayan eylemlerde şimdiye kadar 15 bin kişi tutuklandı. İran tarihinde eşi görülmemiş bir şekilde devam eden protestolar ve halk ayaklanmaları yaşanıyor. 22 yaşındaki Amini , ahlak polisi olarak bilinen kolluk ekipleri tarafından uygunsuz türban taktığı için darp edilmiş ve tutuklanmıştı.

İddialara göre gözaltına alındığında ciddi şekilde şiddete maruz kalan genç kadın, bu şiddet sonrası kafa travması geçirdi ve hayatını kaybetti. İranlı yetkililer durumu reddetse de ülke genelinde Mhasa Amini'nin öldürülmesi sonrası protestolar başladı.

Kadın protestocular, Hamaney liderliğindeki İran rejimi tarafından konulan kurallara aykırı şekilde başörtülerini yakmaya ve saçlarını kesmeye başladı. İranlı milletvekilleri ise yaptıkları açıklamada son protestolara katılanlara katı şekilde cezalar verilmesini istedi.

Cnn'nin son dakika olarak aktardığı bilgide İran Parlamentosu 227 milletvekili tarafından İmzalanan mektubun protestoculara "mümkün olan en kısa sürede iyi bir ders olacak"  şekilde sert bir ceza verilmesini  talep ettiği bildirildi.

İran hükümet sözcüsü Mesud Setayeshi ise yaptığı son dakika açıklamasında "Artık halk yetkililerden, rahatsızlığa neden olan protestoculara  sağlam, caydırıcı ve yasal bir şekilde ilgilenmelerini talep ediyor" diyerek tepkiyi dile getirdi.

Newsweek’in son dakika olarak aktardığı habere göre İran Parlamentosu bunun üzerine harekete geçti ve protestolara katılanlara ölüm cezası veirlmesini oyladı. 290 delegeden 227'si ölüm cezasına onay verdi.

15 BİN KİŞİYE İDAM

Şu anda İran'da , Mahsa Amini'nin öldürülmesinden sonra protestolara katıldığı için tutuklu 15 bine yakın kişi var.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç