İran Diyor ki: Mahsa Amini Dayaktan Değil Hastalıktan Öldü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İran Diyor ki: Mahsa Amini Dayaktan Değil Hastalıktan Öldü

İran'dan son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Mahsa Amini'nin adlı tıp raporuna yer verildi.

Dünya 7 Ekim 2022 14:57 1
İran Diyor ki: Mahsa Amini Dayaktan Değil Hastalıktan Öldü

İran diyor ki: Mahsa Amini dayaktan ölmedi.

İran'da 13 Eylül'de meydana glene olayda ahlak polisi olarak bilinen İrşad devriyeleri, başörtüsü yasağına uymadığı için Mahsa Amini'yi gözaltına almaya çalıştı. Onu darp ederek gözaltına almaya çalışan Amini, daha sonra hastaneye kaldırıldı ve 16 Eylül günü hayatını kaybetti.

Bu vefat sonrası ülke genelinde kadınlar ayaklandı ve yönetime tepkilerini ortaya koydu. Ülke geneline yayılan gösterilerde birçok kişi hayatını kaybederken birçok kişi de yaralandı ve polisler tarafından gözaltına alındı. 

Mahsa Amini'nin vefatı ile ilgili başlatılan soruşturmada son dakika açıklaması geldi. Tahran Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Mahsa Amini’nin ölümüne ilişkin adli tıp raporunun yayınlandığına yer verildi. 

Daha önce Tahran Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Amini'nin uygun olmayan başörtüsü nedeniyle gözaltına alındığı ve daha sonra karakolda herhangi bir fiziki temas olmadan baygınlık geçirdiğine yer verilmişti.

ADLİ TIP RAPORU GELDİ

Konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında adli tıp raporunun çıktığına yer verildi.  Yetkililer yaptıkları açıklamada Mahsa Amini'nin ölümünün dayaktan kaynaklı değil hastalığından dolayı olduğuna yer verildi.

Ülkede protestolar devam ediyor.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Size kim inanır adli tıpta sizsiniz