Irak'ın Kuzeyine Terör Operasyonu! 16 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Irak'ın Kuzeyine Terör Operasyonu! 16 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!

Türkiye, terörle mücadeleye hız kesmeden devam ediyor! Irak'ın kuzeyine düzenlenen operasyonda 16 terörist etkisiz hale getirildi! İşte haberin detayları...

Haberler 6 Mayıs 2024 0
Irak'ın Kuzeyine Terör Operasyonu! 16 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Metina ve Gara bölgelerinde tespit edilen, aralarında yöneticilerin de olduğu 16 PKK'lı terörist hava harekâtı ile etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde ve Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği iki ayrı operasyonda toplam 23 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Metina ve Gara bölgelerinde düzenlenen hava harekâtında, aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 16 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken, Suriye'nin kuzeyindeki Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde de 7 PKK/YPG'li teröristin saldırı hazırlığı içindeyken etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Terör yuvalarını yerle bir etme irade ve kararlılığımız, artan bir etki ve yoğun bir baskıyla devam ediyor. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Metina ve Gara bölgelerinde tespit edilen, aralarında sözde yöneticilerin de olduğu 16 PKK'lı teröristi hava harekâtı ile etkisiz hale getirdi. Terörü bitirmekte, milletimizi bu beladan kurtarmakta kararlıyız!"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç