İPhone Kullanıcılarına Kötü Haber! Artık Reklam Göstermeye Başlayacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İPhone Kullanıcılarına Kötü Haber! Artık Reklam Göstermeye Başlayacak

Amerikalı teknoloji şirketi Apple, kendi ürettiği uygulamalarda reklam yayınlamaya hazırlanıyor.

Bilim ve Teknoloji 15 Ağu 2022 23:22 0
İPhone Kullanıcılarına Kötü Haber! Artık Reklam Göstermeye Başlayacak

Iphone'dan kullanıcılarını üzecek haber! Şirket, haritalar, kitaplar ve podcast'ler gibi önceden yüklenmiş uygulamalarında reklam göstermeyi hedefliyor. İşte detaylar...

Amerikalı teknoloji şirketi Apple, kendi ürettiği uygulamalarda reklam yayınlamaya hazırlanıyor. Teknoloji devi, iPhone ve iPad’lerde bulunan haritalar, kitaplar ve podcast'ler gibi uygulamalarda kullanıcılara reklam göstererek yeni bir gelir kaynağı elde etmeyi amaçlıyor.

Bloomberg HT'den Hande Berktan'ın haberine göre; Apple'ın reklam gösterme konusunda başka çalışmaları da var. İlk olarak reklam çalışmalarını iPhone'lar üzerinde denemeyi planlayan şirket daha sonra iPad cihazlarında da benzer bir uygulamaya geçmeyi hedefliyor. 

NASIL REKLAMLAR ÇIKACAK?

Apple'ın burada Google'a benzer bir reklam stratejisi uygulaması bekleniyor. Örneğin Haritalar uygulamasında restoran arayan birinin arama sonuçlarının en üstünde Apple'a reklam veren şirketler gözükecek. Reklam verenlerin kullanıcılar tarafından anlaşılması için de bu işletmelerin bir kenarına  "Reklamdır"  ifadesi eklenecek. 

Apple'ın şu anki reklam stratejisi; iPhone, iPad ve Mac'te App Store'un yanı sıra haberler ve hisse senetleri uygulamalarının içindeki görüntülü reklamlardan oluşuyor.  Bunlardan farklı olarak  App Store'da Google benzeri arama ağı reklamları da yer alıyor. Apple daha yakın zamanda, Major League Baseball ile yaptığı "Friday Night Baseball" anlaşması için TV+'ın içine reklam yerleştirmişti. Apple’ın zaman içinde kendi reklamcılık işini önemli ölçüde genişleteceği düşünülüyor. 

Önümüzdeki yıllarda  iPhone, iPad ve Mac gibi Apple markalı ürünlerde bolca reklam göreceğiz gibi duruyor. Apple'ın yeni reklam stratejisinin satışları ne yönde etkileyeceği ise şimdiden tartışma konusu olmuş durumda. Bu ürünleri kullanan kullanıcıların daha fazla reklam görmeleri halinde başka teknolojik cihazlara kaçabilecekleri de konuşuluyor. Bu anlamda Apple'ın yeni gelir modelleri geliştirirken kullanıcı memnuniyeti de düşürmemesi gerekiyor. Firma yetkililerinin kullanıcı memnuniyetine maksimum hassasiyet gösterecekleri konusunda kamuoyunda genel bir yargı oluşsa da bu rağmen bu durum bazı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Bakalım, Apple'ın yeni reklam modeli kullanıcılar tarafından iyi mi karşılanacak, yoksa tepki mi çekecek? İlerleyen günlerde bu sorunun cevabını göreceğiz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç