IP Tv ve kaçak yayın izleyenlere şok haber: Hapis cezası geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

IP Tv ve kaçak yayın izleyenlere şok haber: Hapis cezası geliyor

Son dakika haberi geldi. Gelen haberde Kaçak yayın izleyenlere hapis cezasının geleceği bildirildi.

Haberler 9 Mart 2024 4
IP Tv ve kaçak yayın izleyenlere şok haber: Hapis cezası geliyor

Flaş: Kaçak yayın izleyenlere hapis cezası geliyor.

TRT Haber'den son dakika bilgisi geldi. Gelen bilgilere göre futbol müsabakaları ya da diğer şifreli kanallarda, ücret karşılığında üye olunarak erişilebilen platformlarda yayınlanan içeriklere şifresiz, kaçak şekilde erişeni IĞ Tv adlı platform üzerinden bu kanallara erişen kişlilere hapis cezasının geleceği bildirildi.

TRT Haber'den Niyazi Dölek'in kaleme aldığı yazısına baktığımızda genellikle ücretli dizi ve film ya da maç izleme hizmeti veren uygulamaların hizmetini çok ucuza veren platformlara daha katı yaptırımlar geliyor.

Avukat Müge Doğan konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında bu yayınları izleyenlere yönelik gelecek yaptırımlarla ilgili, ''Ceza Kanunu'muzda düzenlenen bir madde var bununla alakalı. İnternet üzerinden yayın yapan şifreli veya şifresiz yayın yapan kuruluşların illegal bir şekilde bu yayınları kullananlar ve buna şey sağlayanlar, menfaat sağlayanlar Ceza Kanunu'nda düzenlenen bir suç kapsamında yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

Doğan açıklamasının devamında ise, “Kanun der ki; karşılıksız menfaat sağlama suçu, bu suçun da cezası, hem yayın yapanlar açısından, hem izleyenler açısından 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngörüyor kanun” dedi.

SAVCI KARŞISINDA BULABİLİRSİNİZ

Kaçak yayın izleyenlerin bir anda kendisini savcı karşısında bulabileceğini söyleyerek, ''Genellikle bu tip ödemeler, herhangi bir açıklama yapılmaksızın yapıldığından… para gönderdiğiniz kişinin bir terörle irtibatı veya iltisakı tespit edilmesi halinde hesap hareketlerinden incelenmesinde sizin de eğer bu kişiye para gönderme, para alışverişi durumlarınız söz konusuysa bununla ilgili de yine savcının karşısında bulabilirsiniz kendinizi" dedi.

NASIL TESPİT EDİLECEK?

Bu haberi ilk okuyanlar ise bunun nasıl tespit edileceğini merak etti. Ancak sitelere giren kişilerin IP adresleri zaten bulunabiliyor. Bu nedenle dikkatli olmakta fayda var.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
milletin gücü anca yetiyor.burun platformlari almaya kalksak ohoooooo çoluk çocuk aç kalır
Ziyaretçi 4 Ay Önce
Yoh yaw dime len ALLAH ALLAH tüh görüyo
Ziyaretçi 4 Ay Önce
hadi hayırlısı artık bir filmi 1000 TL ye bir maçı 2500 TL izleriz 😁
Ziyaretçi 4 Ay Önce
o zaman o yayınları kaldırın milette niye bileti kesiyorsunuz