iOKBS sınav giriş yerleri: Bursluluk sınavı tarihi ne zaman, kaç dakika, hangi okulda girilecek 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

iOKBS sınav giriş yerleri: Bursluluk sınavı tarihi ne zaman, kaç dakika, hangi okulda girilecek 2023

Son dakika haberi: 2023 yılı Bursluluk Sınavı hakkında açıklama yapıldı ve giriş yerlerinin nereden yayınlanacağına yer verildi.

Sınav 27 Ağu 2023 08:44 0
iOKBS sınav giriş yerleri: Bursluluk sınavı tarihi ne zaman, kaç dakika, hangi okulda girilecek 2023

Bursluluk sınav giriş yerleri: Sınava hangi okulda girilecek 2023.

2023 yılı bursluluk sınavı için geri sayımda sona gelindi. Sınav gelecek hafta pazar günü Türkiye genelindeki sınav merkezlerinde yapılacak. Yüz binlerce öğrencinin katılımı ile düzenlenecek sınava 7 gün kala öğrenciler ile velileri, sınava hangi okulda gireceklerini araştırmaya başladı. Peki iOKBS sınav giriş yerleri açıklandı mı? İOKBS sınav yerlerine nasıl ulaşırım? Bursluluk sınavı giriş belgeleri nerede yayınlandı? İşte bursluluk sınavına ilişkin son bilgiler.

SINAV TARİHİ, SÜRESİ VE SORU SAYISI

Sınav 3 Eylül 2023 tarihinde yapılacak. Sınav süresi ise 120 dakika olarak açıklandı. Sınav saat 10.00'da başlayacak. Sınav ile ilgili MEB tarafından yayınlanan duyuruda, "Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler saat 09.30’da sınava katılacakları binada hazır bulunacaktır" denildi.

ERKEN ÇIKMAK İSTEYENLER NE ZAMAN ÇIKACAK?

Sınavdan çıkış saatleri ise şu şekilde verildi: "Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak ve bu öğrencilere ek süre verilmeyecektir. Sınav güvenliğinin sağlanması için sınavın ilk 30 dakikası tamamlanmadan sınav salonu terk edilmeyecektir. Sınav bitimine 15 dakika kala hiçbir öğrenci sınav salonundan çıkmayacaktır"

HANGİ DERSTEN KAÇ SORU SORULACAK?

Sınav kapsamı şu şekilde:

5, 6 ve 7’nci Sınıflar İçin Dersler ve Soru Sayısı

Türkçe 25
Matematik 25
Fen Bilimleri 25
Sosyal Bilgiler 25

8. Sınıf ve Hazırlık Sınıfı (8. sınıf müfredat programından hazırlanacaktır) İçin Dersler ve Soru Sayısı

Türkçe 25
Matematik 25
Fen Bilimleri 25
Sosyal Bilimler (T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) 25

9, 10 ve 11’inci Sınıflar İçin Dersler ve Soru Sayısı

Türk Dili ve Edebiyatı 25
MAtematik 25
Fen Bilimleri (Fizik, Kimya ve Biyoloji) 25
Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) 25

SINAV GİRİŞ YERLERİ

Sınav giriş yerleri hakkında yapılan açıklama şu şekilde:

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler sınav tarihinden en az 7 gün önce http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacaktır.

Fotoğraflı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi (il/ilçe), bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, fotoğraflı sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir. 

Sınav giriş yerleri meb.gov.tr adresi üzerinden yayınlanacak. Sınav bilgileri ve sonuçları yayınlandığında haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7.com mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç