İOKBS Bursluluk Sınav Sonuçları Açıklandı: İşte MEB Sorgulama Ekranı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İOKBS Bursluluk Sınav Sonuçları Açıklandı: İşte MEB Sorgulama Ekranı

Son dakika haber: Bursluluk sınav sonuçları açıklandı. İşte MEB sonuç sorgulama ekranı.

Sınav 23 Eylül 2022 13:46 0
İOKBS Bursluluk Sınav Sonuçları Açıklandı: İşte MEB Sorgulama Ekranı

Bursluluk sınav sonuçları açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve 2022 yılı İOKBS bursluluk sınav sonuçlarının açıklandığna yer verildi. MEB resmi internet adresi üzerinden yapılan son dakika açıklamasında sorgulama ekranına yer verildi. Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet adresi  üzerinden yapılan son dakika açıklamasında sonuçların aşağıdaki linkten öğrenilebileceğine yer verildi:

BURS NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bursların Ekim ayından itibaren başlayacağına yer verilerek, "Öğrenci bursları, Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereği, bursluluk sınavı kazanılarak okula kayıt yaptırılan tarihi izleyen Ekim ayı başından itibaren ödenir." ifadeleri kullanıldı. 

Parasız yatılığa yerleşene adaylar için yapılan açıklamada, "Bursluluk sınavını kazanan ancak parasız yatılılığa yerleştirilen öğrenciler, 2684 sayılı İlköğretim ve Ortaöğretimde Parasız Yatılı veya Burslu Öğrenci Okutma ve Bunlara Yapılacak Sosyal Yardımlara İlişkin Kanun’un 7 nci maddesinde belirtilen “Parasız yatılı öğrencilere ayrıca burs verilmez.” hükmü gereğince bursluluktan yararlanamaz." ifadelerine yer verildi.

TABAN PUANLAR

Ay başında yapılan ve yüz binlerce öğrencinin katılımı ile gerçekleşen sınava 5. 6. 7. 8. 9. 10. ve 11'inci sınıflar katılmıştı. Her sınıf için taban puanlar farklı olmakta. Taban puanlar belli oluncay azımıza eklenecektir. Haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç