İnternetten Ev Araba Satanlar Dikkat: Artık İlanlar Devlete Bildirilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İnternetten Ev Araba Satanlar Dikkat: Artık İlanlar Devlete Bildirilecek

İnternet üzerinden ev araba elektronik ürün satanları ilgilendiren son dakika açıklaması: İlanlar artık devlete bildirilecek.

Resmi Gazete Haberleri 31 Mayıs 2022 10:56 1
İnternetten Ev Araba Satanlar Dikkat: Artık İlanlar Devlete Bildirilecek

Son dakika haberi: Ev ve araba alımı satımında köklü düzenleme geliyor. 

Ev ve araba fiyatlarında yaşanan sert yükselişlerdens onra hükümet harekete geçti ve ev ile arabaların , arsaların satışlarının yapıldığı internet sitelerine yeni yükümlülükler getirlmeye başlandoı. Edinilen son dakika bilgilerine göre ev ve araba ile arsa ve diğer taşınmaz malları satmak isteyen kişilerin bu satış bilgileri , her ay Gelkir İdaresi Başkanlığına bildirilecek. 

FAİZ İNDİRİMİ SONRASINA EV FİYATLARINDA REKOR ARTIŞ

Ev ile araba fiyatlarında rekor düzeyde artışlar görüldü. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son açıklamada , faiz indiriminden sonra toplamda 64 bin kişinin ev fiyatlarını fahiş şekilde arttırdığnı söyledi. Bu artışların yüzde 10 ile yüzde 30 arasında olduğunu söyleyen Bakan Nebati, bu 64 bin kişi hakkında inceleme başlatıldığını söyledi. 

Gelen son bilgilere göre bu fahğiş fiyat artışlarının önüne geçilmesi için internet üzerinden ilan hizmeti veren internet siteleri, sosyal ağ siteleri Gelir İdaresi Başkanlığına bu konuda her ay bilgi verecek. Verilecek bu bilgile , önceki aylardaki fiyatlarla karşılaştırılacak ve fahiş şekilde fiyatı arttırılan yerler tespit edilerek bu konuda düzenleme yapılacak.,

Söz konusu durum hakkında düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren bu düzenleme ile birlikte artık vatandaşlar ile emlakçılar, galericiler , tabiri caizse kafasına göre ev ile araba fiyatlarına zam yapamayacak.

Fiyatları fahiş şekilde artırdıkları tespit edilen kişiler hakkında inceleme başlatılacak. İlanlar , internet siteleri tarafından her ay gelir idaresine bildirilecek. İlan yükleyen kişilerin bu konuda bir sorumluluğu olmayacak.

Sizce bu iyi olur mu? Fiyatlar sabitlenir mi? Aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Samimi olan önce tokilerdeki fiyatlardan başlar 1 milyona 2 milyona toki evleri satılıyor.Emlakcıların ne işi var tokide.Dar gelinliler için yapılan toki evlerinin fiyatlarını buyursunlar görsünler Yer Ankara !....