İnternetten alış veriş yapıp ürünü iade edecekler artık para verecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İnternetten alış veriş yapıp ürünü iade edecekler artık para verecek

İnternet üzerinden alış veriş yapıp ürünü iade edenler, artık iade ettiği ürün için kargo ücreti ödeyecek.

Finans Magazin 12 Ara 2023 20:50 1
İnternetten alış veriş yapıp ürünü iade edecekler artık para verecek

İnternet üzerinden alış veriş yapan herkesi ilgilendiriyor: Artık parasını kendileri verecekler.

İnternetü zerinden alış veriş, son dönemlerde oldukça arttı. Hatta o kadar arttı ki bir şey alacağımız zaman önce mağazaya giderek ürüne bakıyoruz, daha sonra ürünü almak için internete girerek siparişi buradan veriyoruz. İnternet üzerinden alış verişlerin yapılması, beraberinde bazı sorunların da gelmesine neden oluyor.

EN GÜZEL KISIMLARINDAN BİRİ İADE

İnternet üzerinden yapılan alış verişlerde iadelerin de kolaylıkla yapılması, en büyük tercih sebeplerden biri haline gelmiş durumda. Kişi, aldığı ürünü beğenmemesi ya da kendisine olmaması, vazgeçmesi durumunda ürünü iade edebiliyor. İadede para olduğu gibi tüketicinin hesabına yatırılıyor. Kargo ücreti ise karşı taraftan alınıyor.

DÜZENLEME ERTELENDİ

1 Ocak 2024 tarihinden sonra yeni bir düzenleme yürürlüğe giriyordu. Ancak az önce gelen açıklamada düzenlemenin 1 Ocak 2025 tarihine ertelendiğine yer verildi.

Gelen son dakika bilgilerine göre 1 Ocak tarihinden sonra internet üzerinden yapılan alış verişlerde eğer ürün kusurlu değilse, alış verişten vazgeçilmesi, kargoyu teslim almama durumunda cayma hakkını kullanacak, ürünü iade etmek isteyen kişi, kargo ücretini ödemek zorunda kalacak.

Sadece ürün kusurlu şekilde gelmişse kargo ücreti satıcı tarafından karşılanacak. Diğer durumlarda ürünü alan ve iade etmek isteyen kişi, gönderim kargo ücretini ödeyecek.

Söz konusu düzenleme ile internet üzerinden keyfi şekilde yapılan ürünlerin aşınmasını, zarar görmesine neden olan alış verişlerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Sizce bu karar doğru mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
O zaman alış veriş siteleri ürünlerde değişim imkanı sunsun. Beden konusunda sıkıntı yaşayan müşteri değişim olmadı için mecbur iade etmek durumunda kalıyor. İade edip yenisini istemek zorunda kalıyor. Bu durumda keyfi iade etmiş olmuyor.