İnternetsiz WhatsApp kullanımı özelliği geliyor: İşte internetsiz yapılacak işlemler
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İnternetsiz WhatsApp kullanımı özelliği geliyor: İşte internetsiz yapılacak işlemler

WhatsApp'tan internetsiz dosya aktarımı, medya gönderme özelliği açıklaması geldi. İşte gelecek yeni özellik.

Bilim ve Teknoloji 24 Nisan 2024 0
İnternetsiz WhatsApp kullanımı özelliği geliyor: İşte internetsiz yapılacak işlemler

WhatsApp'tan internetsiz kullanım için çalışma.

Dünya üzerinde en çok kullanılan mesajlaşma ve arama uygulaması olan WhatsApp, her geçen gün yeni özelliklerini test ediyor ve kullanıcılarına sunuyor.

Son olarak kimin ne zaman çevrimiçi olduğunu gösteren bir özelliğini test eden WhatsApp, şimdi de internet kullanmadan dosya aktarımı yapmaya yarayacak yeni özelliğini denemeye başladı. Gelen bilgilere göre kullanıcıların internet bağlantısı olmadan medya, belge ve diğer dosyaları paylaşmasına olanak sağlanacak.

Dosya ve medya aktarımı denince ilk akla gelen, yıllar öncesinin kızılötesi uygulaması oluyor. İki telefonun kızılötesi aktarım yerlerini temas ettirdiğinizde dosyaları bir telefondan diğerine internetsiz gönderebiliyorsunuz. Daha sonra bu sistem değişti ve iPhone model telefonlara Airdrop geldi ve internetsiz dosya aktarma oldukça kolay hale geldi.

Şimdi de WhatsApp böyle bir özellik test ediyor. WABetainfo üzerinde yayınlanan son dakika haberine göre "People Nearby" yani "Yakındaki Kişiler" adı verilen yeni bir özelliğin üzerinde çalışıldığı ortaya çıktı.

Bu özellik, popüler Android seçeneği Nearby Share ve Apple'da yer alan AirDrop gibi kullanılıyor ve internetsiz dosya, kişi ve medya aktarmaya yarayacak.

Söz konusu rapora baktığımızda WhatsApp People Nearby adı verilen özelliğin dosya aktarımı için Bluetootg kullanacağı bildirildi. İnternetsiz çalışacak bu yeni özellik ile WhatsApp'ta ekli kişilere internetsiz dosya gönderebileceksiniz.

Aşağıdaki ekran görüntülerine göre baktığımızda WhatsApp içinde özel bir Yakında Kişiler bölümü olacak ve buradan girdiğinizde dosya aktarımı yapabileceksiniz.

Bu özelliğin çalışması için Bluetooth'un açık olması ve WhatsApp'ın erişimine izin vermeniz gerekecek. Tüm izinleri verdikten sonra Yakındaki Kişiler kısmına gideceksiniz.

Diğer cihazın da bu özelliği açıksa bu şekilde medya, kişi veya dosya aktarımı yapabileceksiniz.

Şimdi geliştirme aşamasında olan özelliğin yakın zamanda kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç