İnternet Üzerinden Konteyner Ev Dolandırıcılığı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İnternet Üzerinden Konteyner Ev Dolandırıcılığı

İnternet üzerinden konteyner ev ilanı yayınlayan bazı kişiler , 73 kişiyi dolandırdı. İşte o yöntem.

Emlak 24 Mayıs 2022 13:22 0
İnternet Üzerinden Konteyner Ev Dolandırıcılığı

Ucuza konteyner ev vaadi ile çok sayıda kişiyi dolandıranlara yönelik operasyon başlatıldı.

İstanbul ile Kocaeli'nden son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında birçok veri derinlemesine incelendi ve teknik takipler yapıldı.

Yapılan takipler sonrası 20 Mayıs günü talimat verildi ve 19 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bu kişiler hakkında bilişim sistemleri aracılığıyla nitelikli dolandırıcılık suçlaması ile soruşturma başlatıldığına yer verildi. 

Geçen cuma günü yakalanan ve gözaltına alınıp emniyete getirilen bu kişilerin işlemleri Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen bu kişiler daha sonra adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilenlerden 12'si hakkında tutuklama kararı verildi ve 1 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 7 kişi ise serbest bırakıldı. 

E ticaret sayfaları üzerinde ucuz fiyatlar yazarak ilan yayınlayan ve ülke genelinde konteyner ev yaptıklarını söyleyen bu kişiler, şimdiye kadar 73 kişiden kapora aldı ve onlara ev yapmadı. Dolandırıldıklarını anlayan kişilerin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında yakalanan kişilerden 12'si tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Son dönemlerin en popüler evlerinden olan konteyner evler , fabrika ortamında tüm malzemeleri bir araya getirilen ve kurulduğu yerden bir başka araziye taşınmak üzere kolaylıkla parçalara ayrılabilen hazır yapılar olarak adlandırılıyor. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç