İnternet Tarifelerine Yüzde 67 Zam 1 Haziran'da
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İnternet Tarifelerine Yüzde 67 Zam 1 Haziran'da

Son dakika haberi: İnternet ücretlerine yapılacak yüzde 67'lik zammın tarihi değiştirildi ve zammın 1 Nisan'da değil 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacağına yer verildi.

Ekonomi 31 Mart 2022 14:51 0
İnternet Tarifelerine Yüzde 67 Zam 1 Haziran'da

Bilgi Teknolojileri Kurulu tarafından alınan Türk Telekom'un toptan tarife fiyatlarına zam kararını kabulü sonrası yeni bir karar geldi ve fiyat artışlarının yürürlüğe gireceği tarihin ertelendiğine yer verildi. Söz konusu yüzde 67'lik zam uygulaması 1 Nisan tarihinden itibaren değil 1 Haziran 2022 tarihinden sonra yürürlüğe gireceğine yer verildi.


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından 9 Mart'ta tüm internet kullanıcılarını ilgilendiren ve üzen bir karar geldi. BTK , aldığı karara göre Türk Telekom'un port ücretlerine yüzde 67'lik zam talebini kabul etti ve onayladı. Onay sonrası yapılan açıklamada zamlı yeni tarifelerin 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceğine yer verildi. Hali hazırda diğer internet sağlayıcıları da çoğunlukla Türk Telekom'un alt yapısını kullandığı için tüm internet ücretlerinde artış gündeme geldi.


Söz konusu zam kararı vatandaşların büyük tepkisine neden oldu. Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan vatandaşlar, gündemdeki yüzde 67'lik zammın çok olduğunu dile getirdi. Sektörün öncü isimleri de zam kararına tepki gösterdi ve sosyal medya üzerinde zam kararı infial yarattı.


Tepkiler sonrası yeni bir karar alan BTK, zamlı yeni tarifelerin 1 Nisan değil de 1 Haziran tarihinden itibaren geçerli olacağına yer verildi.

Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Halil Nadir Teberci, Türk Telekom'un devlet eline geçmesinin ardından alınan ilk kararın zam olmasının kendilerini üzdüğünü söyleyerek, "BTK bu yüksek tarife artışına ilişkin kararı öncesinde mutlaka sektörün görüşünü almalı ve onaylanan yüksek oranlı yeni zamlı tarifelere geçiş için makul süre tanımalıydı. Milyonlarca kurumsal ve bireysel aboneye hizmet sunan alternatif işletmeciler olarak alınan kararların gözden geçirilmesini ve geri alınmasını istiyoruz. Bu isteğimizin karşılık görmesi, sektördeki işletmecilerin doğacak büyük zararlarını engellemek kadar, daha makul seviyelerde oluşabilecek internet ve sabit telefon faturalarının daha yüksek fiyatlara çıkmasının önlenmesi adına değerli olacaktır.” dedi.


CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel de konuya tepki gösteren isimler arasındaydı. Açıklamada, “Bu zam hem Türk Telekom'dan hizmet alan işletmecileri hem de internet kullanıcılarını zora sokacak. İşletmecilerin maliyet artışının önümüzdeki günlerde internet kullanıcılarının cebine yansıması kaçınılmaz.” denildi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç