İnternet Tarife Ücretlerine Yüzde 70 Zam Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İnternet Tarife Ücretlerine Yüzde 70 Zam Geliyor

Son dakika açıklaması CHP'li Onursal Adıgüzel'den geldi. Adıgüzel yaptığı açıklamada Türk Telekom'un port ücretlerine yüzde 70 zam teklifinin kabul edildiği, bunun kısa sürede tarifelere zam olarak yansıyacağını söyledi.

Ekonomi 28 Mart 2022 13:05 0
İnternet Tarife Ücretlerine Yüzde 70 Zam Geliyor

Son dakika haberi: İnternet fiyatlarına yüzde 70’e yakın bir zam geliyor.


Artık hemen hemen her gün gelen zam haberlerine bir yenisi daha eklendi. Bu seferki zam haberi internete. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adıgüzel bir son dakika açıklaması yaptı ve internet fiyatlarına yeni zammın kapıda olduğunu söyledi.

Gazete Duvar'da bugün yayımlanan haberde CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, internet tarifelerine gelecek artış hakkında bilgilendirmede bulundu.

Türkiye’nin internet alt yapısının hemen hemen tamamını yapan Türk Telekom’un port ücretlerine yüzde 70’e yakın bir zam talebinin olduğu ve söz konusu talebin BTK tarafından onaylandığı öğrenildi. Bu konuda açıklama yapan Adıgüzel, söz konusu zammın hem TT’den hizmet alan diğer internet sağlayıcılarının maliyetlerini arttıracak hem de internet kullanan vatandaşları zora sokacak fiyatların ortaya çıkmasına neden olacak.

Yüzde 70’lik zammın işletmecilere yansıtılacağı, maliyetlerin artması sonucu işletmeler ile TT’nin de fiyat artışına gideceği aktarıldı.


1 NİSAN’DAN SONRA

Söz konusu zam kararının 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren geçerli olacağına yer verildi. İşletmeler ilk etapta taahhüdü olan müşterilerine bu zammı yansıtamayacak. Ama yeni abonelere bu zam doğrudan yansıtılacak.


HEDEF METAVERSE

Adıgüzel açıklamasının devamında, hükümetin fiber internette başarıyı yakalayamadığını , ancak hedefinin Metaverse olduğunu söyledi. Adıgüzel, “Türkiye'de halen 9 milyonu aşkın hanede sabit internet bağlantısının olmadığını konuşalım. Önce bu sorunu çözelim.” Dedi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç