Instagram'a yeni özellik geldi: Takip isteği gözden geçir nedir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Instagram'a yeni özellik geldi: Takip isteği gözden geçir nedir?

Instagram'a yeni özellik geleceği açıklandı. İşte gelen son dakika açıklaması ve takip isteği gözden geçir özelliği.

Instagram'a yeni özellik geldi: Takip isteği gözden geçir nedir?

Son dakika haberi: İnstagram'a yei özellik geliyor.

Son dönemlerde TikTok ile girdiği sosyal medya savaşını kazanmak için her geçen gün yeni özellikleri uygulamaya getiren Instagram yönetimi, yeni bir özelliği daha kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Gelen son dakika bilgilerine göre Instagram'ın dolandırıcılık olayları başta olmak üzere sapıklıkların da önüne geçmesi için bu yönde şüpheli olan hesapların isteklerinin diğerlerinden ayırt edilmesi için yeni özelliğin uygılamaya geleceği bildirildi.

Sosyal medya üzerinde son dönemlerde dolandırıcılık olayları çokça arttı. Yayınlanan reklamlarda açıkça vatandaşlar dolandırılmaya çalışılıyor. Reklamları detaylı incelemeden yayınlayan sosyal medya platformları ise dolandırıcılğa aracılık etmiş oluyor.

Bunun yanı sıra sosyal medyayı sadece sapıklıklar için kullanan binlerce, hatta yüz binlerce kişi var. Bunların da önüne geçmek adına özellik geliştirildi.

GÖZDEN GEÇİR BUTONU EKLENDİ

Bunların önüne geçmek adına harekete geçen Instagram, getirdiği yeni özellik ile çok sayıda direkt mesaj (DM) atan profillerin dolandırıcı olmasına karşı takip isteklerinin yanında normal profillerde bulunan Kabul Et butonu yerine bu kişilerde Gözden Geçir butonunu ekledi.

Gözden geçir butonuna tıkladığınızda karşınıza bunun neden çıktığı da belirtilecek. Söz konusu hesabın dolandırıcı hesabı olmasından şüpheleniliyorsa gözden geçir butonuna tıkladığınızda aşağıdaki uyarı çıkacak:

NEDEN? NE ANLAMA GELİYOR?

Instagram'ın dolandırıcılık olayaları ile ilgili yeni yaptığı güncellemede şüphe uyandıran hesapların isteklerini diğerlerinden ayırt edilmesi kolaylaştı.

"Olası dolandırıcılıkları fark et! Dolandırıcılıklar genellikle tanımadığın kişilerden gelen takip veya mesaj istekleriyle başlar. Para veya kişisel bilgilerini isteyen kişilere karşı dikkatli ol''

İşte o uyarı:

Buna tıkladığınızda uyarıyı göreceksiniz. Bundan sonra isteği onaylama ya da silme seçeneği sizin elinizde. İsteği kabul edecekseniz, muhakkak söz konusu kişinin profiline göz atmanız gerekmektedir.

ÖZELLİK GELDİ

Söz konusu özellik instagram'a geldi. Sizce iyi mi oldu kötü mü? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Bence çok iyi olmuş
Ziyaretçi 7 Ay Önce
bence iyi oldu böylesi