İnstagram'a Köklü Değişiklik: Ana Sayfa Tasarımı Değişiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İnstagram'a Köklü Değişiklik: Ana Sayfa Tasarımı Değişiyor

Sosyal medya platformu İnstagram'da köklü değişiklik yapılacağı açıklandı. Hikayeler kısmı kaldırılıyor.

Bilim ve Teknoloji 4 Mayıs 2022 10:09 0
İnstagram'a Köklü Değişiklik: Ana Sayfa Tasarımı Değişiyor

Sosyal medya platformları arasında kullanıcı sayısı en çok olan uygulamalardan olan İnstagram, köklü bir değişiklik yapacağını kamuoyuna açıkladı.

1 milyarı aşkın kullanıcısı ile dünyada en çok uygulamalar arasında yerini alan instagram, kullanıcılarına daha iyi hizmet vermek için görünümünü değiştireceğini açıkladı. Tepki çekecek , kullanıcılar tarafından büyük ihtimal beğenilmeyecek bu yeni özellik için ilk bilgiler geldi. Gelen son bilgilere göre Hikayeler kısmı ana çubuktan kaldırılıyor ve yeni bir tasarıma gidilecek. 

Son dönemlerde İnstagram'da, TikTok'a rakip olmak için getririlen Reels kısmı oldukça sık kullanılmaya başlandı. İçerik üreticisi gittikçe her gün artan ve izlenimleri ciddi oranda artan Reels kısmı, İnstagram 'ın tasarımını değiştiriyor. Kullanıcıların Reels'te geçirdiği vaktin artması sonrası artık Reels kısmı daha çok ön plana çıkarılacak.

Sektörün en büyük iki şirketi olan TikTok ile İnstagram, her geçen gün daha da bir birne benziyor. İki platform da sıklıkla kullanılıyor. İçerik üreticileri, Reels kısmı ile TikTok üzerinden paylaşımlar yapıyor. 

İnstagram kullanıcılarının hayatına önce hikayeler kısmı eklendi. Eklenen hikayeler kısmından sonra TikTok'a rakip olması için Reels kısmı da İnstagram'a geldi. Bundan önce ise IGTV kısmı kullanıma girmişti. Uzun videolar eklenmesini sağlayan bu eklenti sık kullanılmadığı için kullanıcıların ilgisini görmedi. 

Edinilen son bilgilere göre İnstagram, Reels kısmına yeni bir düzenleme getirdi. Artık TikTok'ta çekilen videoların Reels sayfasında paylaşılmayacağı, paylaşanların ise akışta görünmeyeceğine yer verildi. Bunun yanı sıra İnstagram'a Facebook ve Twitter'da olan gönderi sabitleme özelliğinin de geleceği bildirildi. 

ANA AKIŞTA HİKAYELER KALDIRILIYOR

Gelen son bilgilere göre İnstagram, Reels kısmını daha öne çıkarmak için  Hikayeler kısmını ana sayfadan çıkaracak. Sadece düz fotoğraf ve videolara ağırlık verilecek ve kullanıcıların İnstagram içinde vakit geçirmeleri sağlanacak. Reels videoları öne çıkarılacak ve videoların daha çok izlenmesi, daha çok içerik üretimine teşvik edilecek. 

Ana sayfadan kaldırılacak hikayeler kısmının nereye konulacağı henüz bilinmiyor.

Ana sayfadan hikayelerin kaldırılması sonrası nerede olacağı henüz bilinmiyor. Ancak kullanıcılar bu duruma tepki gösterdi. Sizce Ana Sayfada Üst kısımda hikayeler olmalı mı olmamalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç