İnstagram DM'ye Yeni Özellikler Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İnstagram DM'ye Yeni Özellikler Geldi

Popüler mesajlaşma ve arama uygulaması İnstagram'a yeni özellikler geldi. DM ve akıştakı gönderiler üzerinde yapılacak işlemlere gelen yeni özellikler yazımızda.

Bilim ve Teknoloji 1 Nisan 2022 12:42 0
İnstagram DM'ye Yeni Özellikler Geldi

META'nın bünyesinde olan ve her geçen gün getirdiği yeniliklerle adından söz ettiren Instagram'a yeni özellikler geliyor. Gelen son bilgilere göre İnstagram, mesajlaşma kısmına yeni özellikler getirmeye hazırlanıyor.


Teknolojinin geliştiği, artık internette her yerden erişimin olduğu günümüzde sosyal medya uygulamaları hayatımızın büyük bir bölümünü kaplıyor. Artık insanlar günde en az yarım saatini sosyal medya üzerinde geçiriyor, durum paylaşıyor, paylaşılan diğer gönderilere bakıyor , gündemi sosyal medya üzerinden takip ediyor. Bu durum ise sosyal medya uygulamalarının platformlarının oldukça popüler olmasına neden oldu. Bu uygulamalardan önde geleni İnstagram. Yüz milyonlara kullanıcısı olan fotoğraf ve video paylaşım platformunda mesajlaşma kısmına yeni güncelleme geleceği açıklandı.


Son dönemlerde yaptığı güncellemeler ile hikayeye beğenme özelliği getiren, kronolojik sıralama özelliğini devreye sokan İnstagram, son olarak hikayelere sesli şekilde cevap verilmesini sağlayan yeni bir özelliğini devreye sokacağını açıkladı. Daha bu özellik devreye alınmamışken, bunlardan sonra mesajlaşma kısmına da bazı yeni özellikler getirileceği açıklandı.


DM'YE YENİ ÖZELLİKLER


Direkt mesaj kısmına gelen yeni özelliklere baktığımızda , artık mesaj kısmına gitmeden gelen mesajlara cevap verebileceksiniz. Bu sayede kullanıcılar , uygulamayı kullanırken birinden gelen mesajı aşağı kaydırarak yanıtlayabilecek. Böylelikle kullanıcılar akıştan ayrılmak zorunda kalmayacak.


Öte yandan kimin çevirimiçi olduğunu gösteren kısım, bunun yanında gelen açıklamalarda grup sohbetlerinde şarkı ön izlemelerin gönderilmesi ve anket eklenmesinin de gerçekleştirilebileceği duyuruldu. Öte yandan Apple ve Amazon 'un verdiği müzik servisleri desteği ile şarkı ön izlemelerin eklendiği, ön izleme süresinin 30 saniye olduğuna yer verildi. Öte yandan yakında Spotify desteğinin de geleceği bildirildi.


Bir diğer yeni özellik ise ana akışta görülen paylaşımlarda yer alan paylaş butonuna geldi. Buna göre artık gönderilerin altında beğenme ve yorum yapma simgelerinin yanında bir buton daha olacak ve basılı tuttuğunuzda istediğiniz kişiye mesaj olarak gönderebileceksiniz.



Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç