İnşaat Sektöründe Gelecek Karamsar: Malzeme Fiyatları Düşmeyecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İnşaat Sektöründe Gelecek Karamsar: Malzeme Fiyatları Düşmeyecek

Aşçıoğlu Yönetim Kurumu Başkanı yaptığı açıklamada maliyetlerin düşmeyeceğini açıkladı ve krediye erişimde sorunların devam ettiğini söyledi.

Emtia 12 Eylül 2022 23:04 0
İnşaat Sektöründe Gelecek Karamsar: Malzeme Fiyatları Düşmeyecek

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu'ndan inşaat sektörünün finansmana erişimi konusunda son dakika açıklaması geldi ve bugünlerde erişim sıkıntısı yaşandığını söyledi., inşaat sektöründe ihtiyacı olan

Bloomberg Haber Televizyonu'na konuk olan Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu, son dönemlerde yaşanan finansmana erişim sıkıntısı ve inşaat maliyetlerinde ciddi artışlar olduğunu söyledi. 

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 14 seviyesinde tuttuğu zaman bankaların yüzde 45'lere varan faizle kredi verdiğini söyleyhen Aşçıoğlu, “Politika faizi 13’e düştü., şu an bankalar hiçbir şey vermiyor. Bankaların iştahı yok. İhtiyacı olan firmalar kesinlikle finansmana ulaşamıyor.” ifadelerini kullandı.

Sektörün maliyetleri, girdi fiyatları hakkında öngörülerini açıklayan Aşçıoğlu, inşaat maliyetlerinin gelecek dönemde düşme ihtimalinin olmadığını söyleyen Aşçıoğlu, savaşın ve pandeminin hala devam ettiğini, bunların ciddi olumsuz etkilerinin sektörde yansımalarının olduğunu bildirdi. Aşçıoğlu açıklamasının devamında döviz kurunda yaşanan artışın da fiyatları arttırdığını söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı bugün bir açıklama yaptı ve inşaat maliyet endeksini kamuoyu ile paylaştı. Açıklamaya baktığımızda Temmuz ayında , bir önceki aya göre maliyetlerin yüzde 6.46 seviyesinde arttığını , önceki yıla göre yüzde 114.74 seviyesinde arttığına yer verildi.

Malzeme endeksi bir önceki aya göre yüzde 1.29 seviyesinde yükselirken işçilik endeksi yüzde 27.57 'lik bir artış gösterdi. Önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 126.46 artarken işçilik endeksi yüzde 83'ün üzerinde arttı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç