İnşaat sektöründe çimento krizi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İnşaat sektöründe çimento krizi

Son dakika haberi: İnşaatta çimento krizi büyüyor. Bakanlık son 1-2 aydır sıkıntı yaşandığını ve gerekirse ek önlemler alınacağını söyledi.

Emtia 15 Ocak 2023 08:59 0
İnşaat sektöründe çimento krizi

İnşaat sektörüne yeni müdahale geliyor. Çimento fiyatlarına önlem geliyor.

Geçen sene ihracı kayda bağlı olan mallar listesine çimentoyu da aldı. Ticaret Bakanlığı yakın takipte olduğunu ve konu ile ilgili düzenlemeler yapılacğaını söyledi. Son 1-2 aydır çimento  tedarikinde sıkıntı yaşandığını ve satış fiyatında artışlar olduğunu belirten Bakanlık, fiyat artışlarının önüne geçilmesi için gereken tedbirlerin çok gecikmeden alınacağını söyledi.

Ekonomi içinde önemli bir ağırlığa sebep olan inşaat sektöründeki gelişmelerin sürekli olarak yakından takip edildiğini bildiren Bakanlık, işin ticaret boyutunun da dikkatli şekilde izlendiğini bildirdi. İnşaatta yoğun şekilde kullanılan klinker ve çimento ihracatının öncelikli olarak yurt içi talebin karşılanması için gerekli önlemleri aldıklarını ve tedbirlerin hayata geçmesi için 4 Nisan 2021 tarihinde "İhracı Kayda Bağlı Mallar Listesi”ne alındığını bildirdi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada yurt içinde tedarikte sıkıntı yaşandığı, son 1-2 aydır bakanlığa bu konuda çokça bildirim geldiğine yer verildi. Konu ile ilgili açıklamada, “Bakanlığımıza vaki yoğun bildirimler ile anılan ürünlerin bilhassa son 1-2 aydır yurtiçi satış fiyatlarında Bakanlığımızca gözlemlenen artışlar nedeniyle, bu ürünlerin fiyat artışlarının önüne geçilebilmesini ve yurt içi tedarikinin rahatlatılmasına yönelik ihtiyaç duyulabilecek tedbirler Bakanlığımızca gecikmeksizin alınacaktır. Bu tedbirlerin piyasada yaratacağı Bakanlığımızca beklenen olumlu etkilerinin istenilen düzeyde olmaması halinde alınmış tedbirlere ilave başkaca önlemlerin alınmasından imtina edilmeyeceğinin de ilgili tarafların bilgisine sunulmasında fayda görülmektedir" denildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç