İngiltere'den Robin Hood Taktiği: Zenginden Vergi Alınıp Fakire Verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İngiltere'den Robin Hood Taktiği: Zenginden Vergi Alınıp Fakire Verilecek

Son dakika haberi: İngiltere'den yeni bir karar geldi. İngiliz hükümeti, zenginlere yeni vergi getiriyor.

Dünya 29 Mayıs 2022 22:34 0
İngiltere'den Robin Hood Taktiği: Zenginden Vergi Alınıp Fakire Verilecek

İngiltere, rekor kıran fiyatlar sonrası yeni kararlar aldı: Zengindan alınıp fakire verilecek.

Rusya Ukrayna savaşının başlamasının ardından tüm dünyada enerji fiyatlarında rekor üstüne rekorlar görüldü. Yaşanan rekor artışlar sonrası vatandaşlar zor duruma düştü. Yaşana nzor durum nedeniyle tüm dünyada hükümetler harekete geçti. Birçok kalemde vatandaşlara destekler sağlanırken İngiltere'den dikkat çeken bir hamle geldi.

TÜRKİYE'DE SÜBVANSİYON YAPILIYOR

Türkiye'de hükümet, tüm dünyada enerji fiyatlarının ciddi şekilde arttığını , ancak bu artışın Türkiye'ye çok azının yansıtıldığına yer verildi. Devlet olarak faturaların çoğunun karşılandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceğini söyledi. 

İNGİLTERE'DE ROBİN HOOD MODELİ: ZENGİNDEN ALINIP FAKİRE VERİLECEK

İngiltere'de son dakika açıklaması geldi. Ülkenin Maliye Bakanı Rishi Sunak yaptığı son dakika açıklamasında şirketlerin son dönemlerde ciddi oranda kar ettiğini, adeta kar patlaması yaşadıklarını söyledi. Sunak açıklamasında, çok kazananlara yeni vergilerin getirileceğini ve alınan paraların ihtiyaç sahibi hanelere verileceğini söyledi. 

Enerji şirketlerinin son dönemlerde olağanüstü karlar elde ettiğini söyleyen Sunak, “Hedefli ve geçici Enerji Kâr Vergisi’ni uygulamaya koyuyoruz. Bu vergi petrol ve gaz şirketlerini karlarına yüzde 25 olarak uygulanacak” ifadeleri ile yeni modeli kamuoyuna duyurdu. 

Yeni vergilendirmelerin gelmesinin ardından yeni yatırımlar için vergi teşviklerinde de sağlanacağını söyledi. Sunak yaptığı açıklamada, “Kârları vergilendirirken yatırımları cesaretlendirmenin de mümkün olduğuna inanıyoruz. Şirketler ne kadar çok yatırım yaparlar ise o kadar az vergi ödeyecekler” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç