İngiltere'de İstifa Depremi 2 Bakan İstifa Etti: Maliye ve Sağlık Bakanlarının Neden İstifa Ettiği Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İngiltere'de İstifa Depremi 2 Bakan İstifa Etti: Maliye ve Sağlık Bakanlarının Neden İstifa Ettiği Açıklandı

İngiltere'den son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada iki bakan görevden istifa ettiğini duyurdu.

Dünya 5 Tem 2022 21:04 0
İngiltere'de İstifa Depremi 2 Bakan İstifa Etti: Maliye ve Sağlık Bakanlarının Neden İstifa Ettiği Açıklandı

İngiltere'de deprem: İİki bakan istifa etti.

İngiltere'den son dakika açıklamaları geldi. Gelen açıklamalara baktığımızda Ekonomi ve Sağlık Bakanlarıın istitfa ettiği görüldü. İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak ve Sağlık Bakanı Sajid Javid tarfından art arda yapılan açıklamalarda artık vicdanen göreve devam edemeyeceklerini bildirdiler.

JAvid konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir mektup yayınladı. Yayınlanan mektubunda Javid, vicdanen rahatsız olduğunu görevine devam edemeyeceğini ve Boris Johnson'a güvenmediğini söyleyerek görevinden ayrılma kararı aldığını söyledi.

Boris Johnson ile bir görüşme yaptığını söyleyen Javid, "Bu görevde hizmet etmek çok büyük bir ayrıcalıktı ancak artık vicdanım rahat bir şekilde devam edemeyeceğimi üzülerek belirtmek istiyorum." dedi.

Sağlık Bakanı'nın istifa açıklamasından dakikalar sonra Maliye Bakanı Rishi Sunak da Twitter üzerinden istifa ettiğini kamuoyuna açıkladı. Sunak tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Halk haklı olarak hükümetin düzgün, yetkin ve ciddi şekilde yönetilmesini bekliyor. Bunun benim son bakanlık görevim olabileceğinin farkındayım ancak bu standartlar için savaşmaya değer olduğuna inanıyorum ve bu yüzden istifa ediyorum."

İki bakan istifa etti ve bu gündemde deprem etkisi yarattı. Bunun ardından Johnson'un Muhafazakar Parti milletvekili Chris Ğincher isimli kişiye yönelik görevi kötüye kullanma şikayetinden haberdar olmasına rağmen, bu Pincher'a hükümette verdiği görevden dolayı pişman olduğu açıklamasından sonra geldi. 

Johnson, milletvekili Pincher'la ilgili tutumu nedeniyle baskı altında bulunuyordu. Bu baskı iki istifa getirmiş oldu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç