İngiltere'de Haziran Enflasyonu Açıklandı: 40 Yılın Rekoru Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İngiltere'de Haziran Enflasyonu Açıklandı: 40 Yılın Rekoru Geldi

İngiltere'de Haziran ayı enflasyonu açıklandı. 40 yılın rekoru sonrası faiz artırımı mesajı geldi.

Dünya 20 Tem 2022 11:27 0
İngiltere'de Haziran Enflasyonu Açıklandı: 40 Yılın Rekoru Geldi

İngiltere'de rekor enflasyon geldi.

Tüm dünyanın şimdiki ortak sorunu enflasyon oldu. Tüm dünya ülkelerinde son dönemlerin rekor enflasyonu gelirken bir son dakika haberi de İngiltere'den geldi. Gelen son dakika bilgisine göre İngiltere'de , açıklanan Haziran ayı enflasyonu, son 40 yılın en yükseği geldi.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi tarafından yayımlanan verilere baktığımızda ülkere yıllık enflasyon yüzde 9.4 seviyesine kadar çıkarak 1982 yılından bu yana gelen en yüksek, en hızlı yükselen enflasyon oldu. Bu rakam Mayıs ayında 9.1 olarak açıklanmıştı. 

Haziran'da rekor artan enflasyondaki en büyük etkinin akaryakıt fiyatlarındaki artıştan kaynaklı olduğu belirtildi. 

FİYATLAR MAAŞLARDAN HIZLI ARTIYOR

Yapılan değerlendirmelere baktığımızda ülkede etiket fiyatlarının maaşlardan daha hızlı şekilde arttığı, bu nedenle hane halkının sorunlarının daha da artacağı bildirildi. Ekim ayında yaşanacağı tahmin edilen enerji krizi ile enflasyonun İngiltere'de yüzde 11'e ulaşabileceğine yer verildi.

Geçen Salı günü , devlet çalışanlarını temsil eden sendikalar, hükümet kanadından gelen zam oranları açıklamasından sonra yeni grev kararları alabileceklerini söyleyerek tehdit etti.

Öte yandan İngiltere Merkez Bankası'nın yapacağı yeni toplantıda para politikasında daha da sıkılaşmaya gidebileceği, faiz artırımının 50 baz puan seviyesinde yapılabileceğine yer verildi. Bu artık 1997 senesinden bu yana yapılacak en yüksek artış olacak.

Geçen ARalık ayında İngiltere'ed başlayan faiz artırımları şimdi yüzde 1.25 seviyesine kadar çıkarıldı ve 5 defa faiz artırımı yapıldığı, yıl sonuna kadar yeni faiz artırımlarının yapılacağı, faizlerin yüzde 3'e çıkarılabileceğine yer verildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç