İngiltere sigarayı yasakladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İngiltere sigarayı yasakladı

Sigaraya art arda yasaklar gelmeye başladı. Gelen son dakika açıklamasında İngiltere'nin 2009 sonrası doğumlulara sigarayı yasakladığına yer verildi.

Dünya 17 Nisan 2024 0
İngiltere sigarayı yasakladı

Bir ülke sigaraya veda ediyor.

İngiltere'den bir son dakika haberi geldi ve sigaraya büyük bir kısıtlamanın geldiğine yer verildi. Sigarasız nesil yaratma girişimi kapsamında laınan karar ile artık 1 Ocak 2009 tarihinden sonra dünyaya gelenlere sigara satışının yapılmayacağı, bunun tamamen yasaklandığına yer verildi.

Salı günü yapılan oylamada 15 yaşına giren çocukların hayatları boyunca sigara alamayacağı karara bağlandı.

Avam Kamarasında oylanan yasa teklifinde 383 milletvekili evet oyu verdi. 67 milletvekili ise ret oyu kullandı.

Söz konusu yasa, Muhafazakar Parti içerisinde tartışma yaratırken bazı partili vekiller, yasayı desteklemeyeceklerini ifade etmişti. Hükümet, parlamentoda vekillerin istedikleri oyu verebileceğini bildirdi.

Söz konusu yasa sigara içmeyi değil, ürün satışının yasaklanmasını da içeriyor.

İngiltere'de önlenebilir ölüm sebepleri arasında tütün ürünleri ilk sıralarda yer alıyor. Uzun dönem sigara kullananların 2/3'ü, bundna dolayı hayatını kaybediyor. Yılda 80 bin kişi sigaradan hayatını kaybediyor.

Hemen hemen her dakika sigaradan kaynaklanan kalp krizi, akciğer kanseri ve felç gibi hastalıklardan bir kişi hastaneye kaldırılıyor.

Konu ile ilgili Sağlık Bakanı Victoria Atkins'ten bir son dakika açıklaması geldi. Söz konusu yasa ile binlerce hayatın kurtarılacağını söyleyen Bakan, İngiltere'deki sağlık sisteminin de rahatlayacağını belirterek, “Gerçek şu ki tütün kullanımının güvenli bir seviyesi yok. Gerçekten çok zararlı ve bu nedenle gelecek nesilleri korumak için bu adımı atıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Sahada kontroller yapılacak. Yapılacak kontrollerde çocuklara tütün ya da e sigara sattığı belirlenen marketlere 100 sterlin para cezası kesilecek.

Bu cezalardan gelecek para, yasanın işlerliğini sıkılaştırmak için harcanacak.

Yasa ile elektronik sigaralar daha az cazip olacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç