İngiltere, Hastanelere 70 Bin Personel ve İşçi Alımı Yapacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İngiltere, Hastanelere 70 Bin Personel ve İşçi Alımı Yapacak

İngiltere'de çalıştırmak üzere hastanelere 79 bin personel ve işçi alımı yapılacağı , alımların önümüzdeki Ekim ayında yapılmasının beklendiği öğrenildi.

İş İlanları 25 Tem 2022 17:50 0
İngiltere, Hastanelere 70 Bin Personel ve İşçi Alımı Yapacak

İngiltere'de 79 bin sağlık personeli ve işçisi eksiği var. 

İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve 12 binden fazla doktor, 50 binden fazla hemşire ve ebe , 17 binden fazla sağlık işçisi eksiği olduğu açıklandı.

 Avam Kamarası Sağlık ve Sosyal Bakım Komisyonu Başkanı ve eski sağlık bakanlarından Jeremy Hunt tarafından hazırlanan bir rapor, İngiltere'de ağlık sektörünün alarm vermeye başladığını gösterdi. Söz konusu rapora baktıldığında sağlık personeli ve sağlık işçisi kadrolarında ciddi bir eksiklik olduğu görülürken bu açığın bir an önce kapatılması gerektiği ifade edildi.

TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ KRİZ

Ulusal Sağlık Hizmetleri'nde daha önce görülmemiş bir personel krizi olduğu bildirilirken konunun hastaların sağlığını etkileyebilecek dereceye kadar geldiği bildirildi. 

Söz konusu rapora baktığımızda, “NHS’te istikrarlı bir şekilde çalışan açığı olması hem sağlık çalışanlarına hem de hastalara büyük bir risk oluşturuyor. Hükümetin bu sorunu aşmak için uzun vadeli bir planı olmaması da bu sorunun çözümünü zorlaştırıyor.” ifadelerine yer verildiği görüldü. 

12 BİN DOKTOR EKSİK

Hastanelerde 12 binden fazla doktor eksiği olduğu açıklandı. Ebe hemşire eksiği ile birlikte doktor eksiği, sağlık sektörünü ciddi şekilde tehdit ediyor.

50 BİN EBE VE HEMŞİRE

Sağlık personeli konusunda en ciddi eksik ebe ve hemşire kadrolarında oldu. Özellikle geçen 1 senede 500 ebenin görev bırakmasının ardından zaten eksik olan ebe ile hemşire sayısında eksik 50 binlere kadar ulaştı.

17 BİN YARDIMCI SAĞLIK PERSONELİ

Bir diğer önemli eksiğin ise yardımcı sağlık personeli kadrosunda olduğu bildirildi. Hasta ve yaşlı bakım merkezlerinde çalışan temizlik personeli, hasta ve yaşlı bakım personelleri ile şoför kadrolarında çok eksik olduğu öğrenildi. 

YURT DIŞINDAN PERSONEL ALIMI HAZIRLIĞI GÜNDEMDE

İngiltere'nin bu eksiği kapatmak için yurt dışından personel alımı ilanına çıkmak için hazırlığa başlayacağı bildirildi. Söz konusu düzenlemenin yeni başbakan seçimi yapıldıktan sonra İngiltere'de meclise gelmesi ve işçi alımları yapılması bekleniyor. İlanın Ekim'de gelmesi bekleniyor. İlan geldiğinde bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara
Kaynak: Tgrt Haber

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç