İnfluencer Reklamlarına İnceleme Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İnfluencer Reklamlarına İnceleme Geliyor

Sosyal medya fenomenlerine reklam düzenlemesi geliyor. İnfluencerların reklamlarına yakın takip geliyor.

Bilim ve Teknoloji 3 Haz 2022 02:06 0
İnfluencer Reklamlarına İnceleme Geliyor

İnfluencerlere yakın takip.

Ticaret Bakanlığı yeni bir düzenleme başlattı ve sosyal medya üzerinde yapılan reklamlara yakın takip gelmeye başladı. Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu ile Reklam Özdenetim Kurulu tarafından hazırlanan düzenlemede Sosyal Medya Reklamlarının Yapay Zeka ile Taranması Projesi hayata geçirildi.

Söz konusu projeye göre bundan sonra İnfluencer olarak bilinen sosyal medya fenomenlerinin sayfalarında yayımlanan reklamlara yakın takip geliyor.  Oluşturulacak bir yapay zeka ile birlikte bundan sonra tüm içerikler taranacak ve yasal düzenlemelere uygunluğu test edilecek. Hızlı ve kolay bir şekilde yapılacak tarama sonrası oluşturulan veriler değerlendirilip buna göre bir karar verilecek. 

Bu projede daha önceden belirlenen anahtar kelimelerden sosyal medya taraması yapılacak ve ön raporlama yapılacak. Yapılacak raporlamalar Reklam Kurulu'na sunulacak ve yapılacak inceleme sonrası yasaya aykırı bir durum varsa idari denetim başlatılacak.

Özellikle İnstagram üzerinde oldukça yayılan İnfluencer'ların arttığı ve burada yayınlanan reklamlara düzenleme yapılmasının artık şart olduğuna yer verildi.

NE OLACAK?

Yapay zeka reklamları tarayacak ve reklam yapılması yasak olan şeyleri reklam yapanlara inceleme başlatılacak. Alkol, sigara, kumar gibi reklam yapılması yasak olanlar incelenecek ve buna göre idari yaptırım başlatılacak.

Düzenleme ile birlikte sosyal medya üzerindeki reklamların yasaya uygun hale getirilmesi amaçlanıyor. Artık tarama yapılacak ve uygunsuz reklamlar hakkında anında işlem başlatılacak.

İnfluencer ne demek: Sosyal medya fenomenlerinin yeni adı bu oluyor. İçerik üreticileri, sosyal medya üzerinden videolar yayınlayanlar.

Sizce bu düzenleme nasıl? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç