İndirim Tarihi Açıklandı: Mazota 1 TL İndirim Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İndirim Tarihi Açıklandı: Mazota 1 TL İndirim Geliyor

Sektör temsilcilerinden gelen son dakika bilgisine göre akaryakıt fiyatlarına indirim gelecek. İşte indirim miktarı ve tarihi.

Taşıt 26 Nisan 2022 16:04 4
İndirim Tarihi Açıklandı: Mazota 1 TL İndirim Geliyor

Son dakika haberi: Akaryakıta gelecek indirim için ilk tarih belli oldu.

Brent petrolde dün başlayan düşüş bugün sona erdi ve brent petrodle yatay seyir başladı. Hafta başında 112 dolar seviyesinden düşen brent petrol , dün 100 dolara kadar geldi. Bugün yüzde 1.24 seviyesinde yükseliş gösteren brent petrol varil fiyatı şu sıralar 103 dolar seviyesine kadar yükseldi. 

 

Brent petrolde dünden bu yana 9 dolarlık düşüş meydana geldi. Yaşanan bu düşüş ile birlikte akaryakıt fiyatlarına indirim geleceği açıklandı.

GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Rusya Ukrayna savaşının başlamasından sonra hızlı şekilde yükselişe geçen benzin ile motorin fiyatları 20 lira seviyesini aşmıştı. Benzine gelen indirimler sonrası şu sıralar İstanbul'da benzin 19.01 TL'den satılıyor. Motorin fiyatı ise hala 20 lira seviyesinin üzerinde seyrediyor. Son verilere göre İstanbul'da 1 litre motorin fiyatı 22.06 TL 'den satışa sunuluyor. 

 

Vatandaşların adeta belini büken akaryakıt fiyatları ile ilgili bir iyi haber geldi. Sektör temsilcilerinden gelen son dakika bilgilerine göre motorin fiyatına yarın indirim geleceğine yer verildi. 27 Nisan 2022 Çarşamba günü gece yarısından sonra indirim geleceği ve indirimin sadece motorinle sınırlı olacağına yer verildi. Yapılması planlanan indirim tutarı ise 1 TL.

 

İNDİRİM SONRASI FİYATLAR NE OLACAK?

28 Nisan tarihinden sonra benzin istasyonlarında geçerli olacak bu indirim sonrasında İstanbul'da motorin fiyatının 21.06 TL seviyesine gerilemesi bekleniyor. Ankara'da ise indirimle birlikte motorin litre fiyatının 21.14 TL'ye gelmesi bekleniyor. Diğer bazı illerde indirimden sonra motorinin geleceği fiyat şu şekilde verildi:

Antalya'da motorin fiyatı 21.28 TL seviyesine düşecek.

Bursa'da motorin litre fiyatı 21.11 TL seviyesine gerileyecek. 

 

LPG VE BENZİN

İndirim haberi sadece motorin için geldi. Benzin ya da otogaz fiyatlarına herhangi bir indirim beklenmiyor. 

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tamam işte bayramdan sonra 2 TL zam gelir kaşıkla ver kepçeyle al
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tamam bayramdan sonra 2 TL zam yaparlar kandırmaca bunlar hep
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ne hikmetse mazota gelen indirim sebebi benzin ve lpgye uğramıyor onlarıda aynı şekilde dışardan alıyoruz aynı şekilde dolarla alıyoruz ekonomik nedense onlarda düşmeli yoksa bunudami dış güçler yapıyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Gerek yok değmez 1 TL için indirim böyle devam