IMF, Dünya Ekonomilerinde Düzelmenin Ne Zaman Başlayacağını Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

IMF, Dünya Ekonomilerinde Düzelmenin Ne Zaman Başlayacağını Açıkladı

IMF'den dünya ekonomisi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklamada ekonomide düzelmenin ne zaman olacağına yer verildi.

Ekonomi 14 Kasım 2022 11:05 0
IMF, Dünya Ekonomilerinde Düzelmenin Ne Zaman Başlayacağını Açıkladı

Son dakika haberi: IMF yaptığı açı8klamada dünya ekonomisinin aha da kötüye gittiğini söyledi.

Bir son dakika açıklaması IMF Ekonomisti Tryggvi Gudmundssondan geldi. Gudmunssondan yaptığı açıklamada, "Şu anda çok fazla zorluk söz konusu ve zayıflayan ekonomik göstergeler ileride daha fazla zorluğa işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

Bugün bir not yayınlayan Gudmundsson, blog yazısında dünya ekonomisi ile ilgili,“20 ekonomi bölgesinin takip edildiği satın alma yöneticisi endekslerinde son aylarda istikrarlı bir kötüleşme olması, görünümün Ekim ayı Dünya Ekonomik Görünümü (WEO) raporunda belirtilenden daha karamsar olduğunu teyit ediyor. Şu anda çok fazla zorluk söz konusu ve zayıflayan ekonomik göstergeler ileride daha fazla zorluğa işaret ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Gelecek sene için küresel büyüme tahmini Temmuz ayında 2.9 seviyesinde açıklarken Ocak ayında yüzde 3.8 olarak öngördü. Yüzde 2,7 seviyesinde düşürülme ile büyümenin yüzde 2'nin altına düşme olasılığını yüzde 25 olarak gördüğünü bildirdi.

G 20 lider zirvesi gelecek hafta Endonezya'da Bali kentinde bir araya gelmesinden önce yayınladığı yazısında Gudmundsson, “Enflasyonu düşürmek ve borç kırılganlıklarını gidermek için birçok ülkede devam eden mali ve parasal sıkılaştırmaya büyük olasılıkla ihtiyaç duyuluyor ve önümüzdeki aylarda birçok G-20 ekonomisinde daha fazla sıkılaştırma bekliyoruz” dedi.

Geçen  ay IMF dünya ekonomisinin yaklaşık olarak ü.te bir oranında bu sene ve gelecek sene art arda en az iki çeyrek daralma olacağını ve 2026 yılına kadar kayıp çıktının 4 trilyon dolar olacağını hesaplamıştı.

Finans7.com | ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç