IMF, Açıklamasında Kripto Paraları mı Kast Etti?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

IMF, Açıklamasında Kripto Paraları mı Kast Etti?

IMF Başkan Yardımcısı yaptığı son dakika açıklamasında doların geleceğinin kritik olduğunu, küresel gücünü kaybedebileceğini söyledi.

Kripto Paralar 31 Mart 2022 22:36 0
IMF, Açıklamasında Kripto Paraları mı Kast Etti?

IMF Başkanı'ndan dolar hakkında kritik açıklama geldi: Kripto paraları mı kast etti?


Uluslararası Para Fonu (IMF)'den dolar ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Kritik öneme sahip açıklamada IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath yaptığı açıklamada savaşın ve savaşla birlikte gelen yaptırım rüzgarlarının dolar ile ekonomiler üzerindeki etkisine değindi. Rusya 'ya yönelik yapılan yaptırımlar nedeniyle Amerikan Doları'nın gelecekte hakim rezerv para birimi olma konumunu kaybetme ihtimalinin güçlendiğini söyledi. Açıklamada , yaptırımlar sonrası bazı ülkelerin farklı para birimleri kullandığına da dikkatler çekildi.


Ukrayna savaşının başlamasından sonra Amerika Birleşik Devletleri ile müttefik isimler, ülkenin kendi rezervlerine erişimi dahil olmak üzere birçok alan üzerinde yaptırıma gitme kararı aldı. Rusya'ya yönelik alınan bu yaptırım kararları hızla hayata geçirildi ve Rusya'nın dünya ile ekonomik bağlantısı adeta kesildi.


IMF Başkan Yardımcısı Gopinath , bu durumlar sonrası yaptığı açıklamada, dünya üzerindeki bazı ülkelerin ticaret yapmak için alternatif çözümler üretmeye hazırlandığını, bazı ülkelerin ise alternatif çözümleri yürürlüğe koymaya hazırlandığını söyledi.


Amerika Birleşik Devletleri Dolar'ının şu anda dünyada önemli bir para birimi olduğunu, küresel gücünü ve konumunu koruduğunu söyledi. Financial Times Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulunan Gopinath, doların bu konumunun gelecekte giderek azalmasının çok olası olduğunu söyledi. Bazı ülkelerin savaş sonrası farklı para birimleri ile ticaret için müzakereler yaptığını dile getiren IMF Başkan Yardımcısı Gopinath, doların uluslararası rezervlerdeki payının ise son 20 yılda yüzde 70 seviyesinden on puanlık bir kayıp yaşayarak yüzde 60 seviyesine kadar gerilediğini söyledi.


KRİPTO PARALARI MI KAST ETTİ?


IMF'den gelen bu açıklama, acaba IMF Başkan Yardımcısı kripto paraları mı kast etti sorusunu akıllara getirdi. Çünkü savaş sırasında Rusya , dost olan ülkelere kripto paralarla satış yapabileceğini söylemiş, öte yandan Rus Oligark'ların paralarını kripto varlıklara çevirdiği öğrenildi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç