IMF Açıkladı: Türkiye 2023'te Yüzde 3 Büyüyecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

IMF Açıkladı: Türkiye 2023'te Yüzde 3 Büyüyecek

Son dakika haberi: IMF'den Türkiye hakkında açıklama geldi. Açıklamada büyüme beklentisine yer verildi.

Finans Magazin 30 Ekim 2022 17:02 0
IMF Açıkladı: Türkiye 2023'te Yüzde 3 Büyüyecek

IMF'den Türkiye büyüme beklentisi açıklaması geldi.

Uluslararası Para Fonu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada IMF, Türkiye ekonomisinin 2023 yılında yüzde 3 büyüyeceğini bildirdi. 

Daha önce yayınlanan 2023 yılı büyüme tahminlerini bu defa tek tablo olarak dünya kamuoyuna açıklayan IMF , Avrupa ülkeleri ile karşılaştırmalı şekilde ayınladı. IMF'nin yayınladığı tahminlere baktığımızda Türkiye'nin gelecek sene yüzde 3 seviyesinde büyümesi beklendiği, Euro Bölgesi'nin büyüme tahminini yüzde 0.5 seviyesinde tuttu.

Türkiye'nin bu sene yüzde 5 büyüyeceği tahminini güncelleyen IMF, Türkiye'yi 'AB üyesi olmayan Güneydoğu Avrupa ülkeleri' kategorisinde sınıflandırıldı.

EN YÜKSEK BÜYÜME KOSOVADA

Türkiye'nin içerisinde bulunduğu kategoriye baktığımızda en yüksek büyüme beklentisinin Kosova olduğu görüldü. En yüksek büyüme yüzde 4 olarak bildirildi.

DAHA ÖNCE 3,5'TU

Daha önce Türkiye için büyüme beklentisi yüzde 3.5 seviyesindeydi. Ancak yayınlanan yeni açıklamada büyüme beklentisinin yüzde 3 seviyesine çekildiği bildirildi.

TÜRKİYE'DE BÜYÜME BEKLENTİSİ YÜZDE 5

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay geçen gün yaptığı açıklamada ekonominin yüzde 5 seviyesinde büyümesini beklediklerini söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç