İmar Barışında Süreç Belli Oldu: imar Affı 2022 Son Dakika Ne Zaman Çıkacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İmar Barışında Süreç Belli Oldu: imar Affı 2022 Son Dakika Ne Zaman Çıkacak?

Son dakika haberi: İmar barışında son durum belli oldu. İşte meclise gelen imar affı düzenlemesinde son durum.

Emlak 30 Ekim 2022 12:15 1
İmar Barışında Süreç Belli Oldu: imar Affı 2022 Son Dakika Ne Zaman Çıkacak?

Son Dakika: İmar affı 2022 ne zaman gelecek?

Seçimlerin yaklaşması ile birlikte meclis gü-ndemi her geçen gün daha da yoğunlaşmaya başlaıd. Gelen son bilgilere göre geçen haftalarda Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi'ndne bir kanun teklifi geldi. Gelen teklifte BBP Lideri Mustafa Destici, imar kanununa aykırı şekilde gerçekleştirilen yapıllaşmalara imar verilmesi için bir imar affı çıkarılmasını istedi.

Kanun tkelifinin meclise gelmesinin ardındna en merak edilen konu imar barışının , imar affının ne zaman geleceği konusu oldu. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda imar affında son durumu takipçilerimizle paylaşıyoruz.

MECLİSE GELDİ

İmar affını öngören tekli meclise sunuldu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edilen söz konusu düzenlemenin önümüzdeki günlerde komisyon gündemine gelmesi bekleniyor. Teklif gündeme geldiğinde Plan ve Bütçe Komisyonu'nda oylanacak ve kabul eidlmesi durumunda meclis genel kuruluna sevk edilecek. Genel Kurula gelecek teklif , burada da oylamadan geçerse Cumhurbaşkanlığınca onaylanarak Resmi Gazete'ye gönderilecek ve yürürlüğe girecek.

Ancak şimdilik bu sürecin başında bulunuyoruz. Teklif meclise yeni geldi. MEcliste ise 2023 yılı bütçesi görüşülmeye başlandı. Aralık ayına kadar devam edecek büyçe görüşlmelerinden sonra emeklilikte yaşa takılanlar, taşeron, sözleşmeli personellere kadro konularının görüşülmesi bekleniyor. Bu nedenle imar affının 2023 yılının başlarında gündeme gelmesi bekleniyor. İmar affı meclise geldiğinde haberdar olmak için finans7.com mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 18 Ay Önce
imar affı çıkmalı artık yahu bizler zaten gariban dar gelirli vatandaşlarız hastaa ettikleri yeter para cezası hapis cezası üste evide yık yıktıktan sonra bidaha para ver niye çünkü ewini yıktık belediyeler bitirdi Rabbim sorsun