İmar Barışı Geliyor: İşte İmar Affı Hangi Tarihten Önceki Yapıları Kapsayacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İmar Barışı Geliyor: İşte İmar Affı Hangi Tarihten Önceki Yapıları Kapsayacak?

Milyonları ilgilendiren imar barışı düzenlemesi geliyor. Düzenlemede hangi tarihten önceki yapıların kapsamda olacağı belli oldu.

Emlak 17 Ekim 2022 08:27 3
İmar Barışı Geliyor: İşte İmar Affı Hangi Tarihten Önceki Yapıları Kapsayacak?

Yeni imar barışı geliyor.

1999 'da ülkemizi derindne yaralayan Marmara Depremi meydana gelmiş ve binlerce vatandaşımız deprem sonucu hayatını kaybetmişti. Yaşanan feci olaydan sonra mecliste bir araştırma grubu kurulmuş ve kurulan araştırma grubu, yayınladığı sonuç raporunda "Gecekondulaşma ve kaçak yapılaşmayı teşvik eden imar affı politikasından kesinlikle vazgeçilmelidir” kararına varmıştı.

Ancak bu kararın tam tersine göre hareket edildi ve son yıllarda 8 defa imar barışına imza atıldı. Gelen sopn dakika bilgilerine göre Cumhur ittifakının küçük ortağı Büyük Birlik Partisi, yeni imar barışı için kolları sıcadı v kanun teklifini hazırlayarak meclise sunacaj.

Bu düzenleme ile hazine arazisini işgal edenler, kaçak villa, ev ve kaçak kat çıkanlar af kapsamında olacak ve başvuru yapmaları halinde ruhsat verilecek.

En son 2018 yılında düzenleme gelmiş ve 31 Aralık 2017 tarihindne önce yapılan ruhsatsız ya da ruhsata aykırı şekilde yapılaa imar barışı gelmişti. Yapı kayıt belgesi almak için bedelin en az yüzde 25'lik kısmının yatıırlması istendi. Söz konusu düzenlemeden 10 milyondan fazla kişi yararlandı ve yapı kayıt bedeli olarak vatandaşlardan 16 milyar lira para toplandı.

TARİH BELLİ OLDU

Büyük Birlik Partisi tarafından hazırlanan kanun tkelifine bakıldığında 30 Temmuz 2022 tarihinden önceki  ruhsatsız ve ruhsat kurallarına aykırı yapılara imar barışı getirilecek. Düzenlemenin önümüzdeki haftalarda mecliste konuşulması ve yapılması bekleniyor. Sizce tarih değişmeli mi? 1 Ekim 2022'den öncesi olarak mı değişmeli? aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com'u  takip ederek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 18 Ay Önce
yapı kayıt belgesi iptal olan mağdurlardanım ama af gelecekse 31 aralık 2022 olmalı ve bence büyükşehir yasası ile köye tapulu yerine millet ev yapamıyor bu sorun çözülmeliki insanlarııın yaptığı yapının adı kaçak duruma düşmemesi .köy yeelerine 20 yada 30 yıl olmuş imar gelmemiş nüfus çoğalmış çocuğunu evlendirecek ev yapayım diyor hadi sen büyükşehire bağlısın yapamazsın yaparsan yıkarız deniliyor madem öyle imarı getirinki sorun ortadan kalksın milyonlar mağdur ev kiraları aidatlar güç yetmiyor maddi manevi yoruldu insanlar hasta oldu imar affı elzemdir hemde en önemli sorundur çözüme kavuşmalıdır
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kendi tarlamıza ev yapmalıyız köyde kimsenin tarlasını işgal etmiyoruz imar affı istiyoruz teşekkürler
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sit alanlarına gelsin millet kira veremiyor mağdur kaçak iki oda konteynere bile ceza geliyor toprak üstüne koyuyor insanlar kazı yapılmıyor yine ceza