İmar barışı düzenlemesi geliyor 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İmar barışı düzenlemesi geliyor 2023

Son dakika haberi: İmar affı ile ilgili yeni düzenleme geliyor. Söz konusu düzenleme ile imara anayasal güvence geliyor.

Emlak 27 Şubat 2023 10:06 3
İmar barışı düzenlemesi geliyor 2023

Son dakika: İmar affı düzenlemesi için harekete geçildi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremden sonra en çok konuşulan, en çok tartışılan konuların baında imar affı yer alıyordu. İmar affının artık eskisi gibi basit bir şekilde çıkarılmaması çağrıları yapılırken bir son dakika açıklaması yapıldı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, imar affına anayasal düzenleme geleceğini söyledi.

Yapılan son açıklamada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İmar affı çıkarılamaz düzenlemesi belki gelmez. Ama anayasa değişikliği konusunda adım atılabilir. Bu düzenlemeyi tartışmakta fayda vardır. Çünkü sadece meclisin iradesine bu konu kaldığında zaman zaman partiler eleştiriler yapsa da kolay bir araya geliyor. Bu konuda anayasal düzeyde bir değişiklik yapılmalı. Fayda yarar vardır. Bu konuların artık Türkiye gündemine gelmemesi gerekiyor. Bunu gündeme sokmayacak şey ise anayasal engeldir" ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamadan sonra bürokrasi harekete geçti ve imar affı için düzenleme çalışmalaır başladı. Edinilen son dakika bilgilerine göre imar affına anayasal engel getirileceği ve bunun yanı sıra TCK'ya konulacak özel bir madde ile deprem ve salgın döneminde kiralar ile ürünlerde fahiş fiyat artışı yapanlara 2 yıldan az olmamak üzere hapis ve ağır para cezalarının kesilmesinin planlandığı öğrenildi.

TCK'ya eklenecek madde ile deprem ve salgın dönemlerinde fahiş artış yapanlara ağır cezalar verileceği bildirildi. 

SADECE DEPREM VE SALGIN DÖNEMİNDE Mİ? YOKSA HER ZAMAN MI*

Söz konusu düzenlemenin sadece deprem ve salgın zamanları olarak gelmesi bekleniyor. Ancak kira ve fiyatların fahiş şekilde arttığı bu dönemde sadece deprem değil her zaman buna cezalar gelmeli. Sizce? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
tabikide her zaman ceza uygulansın bu konut ve kira fiyatları belediyeler şehrin mahalle ve semtlerine göre belirlemeli
Ziyaretçi 14 Ay Önce
herkezin aklı yenimi başına geldi ? yiten giden canlar ne olacak ?
Ziyaretçi 14 Ay Önce
#Ehliyet affı da talep ediyoruz